Svaneborg Kardyb spiller sammen med Eline Hellerud Åsbakk

NYKØBING: Onsdag aften 26. februar inviterer Musikskolen på Mors til jazzkoncerten ”Svaneborg Kardyb featuring Eline Hellerud Åsbakk” i Musikværket i Nykøbing Mors.

Duoen Svaneborg Kardyb består af Nikolaj Svaneborg og Jonas Kardyb - sidstnævnte er trommelærer på Musikskolen på Mors - og duoen vandt Danish Music Awards 2019 for ”Årets Nye Danske Jazznavn” og ”Årets Danske Jazzkomponist”.

Ved koncerten spiller de hhv. klaver samt trommer og perkussion, og så er duoen udvidet til en trio med den nordnorske sanger Eline Hellerud Åsbakk fra Tromsø. De tre mødte hinanden på Nordjysk Musikkonservatorium i Aalborg 2014, hvor de hurtigt mærkede glæden ved at spille sammen. Nikolaj Svaneborg er fra Års, mens Jonas Kardyb Nicolaisen er fra Bredebro i Sønderjylland.

Århusianske Svaneborg Kardyb’s debutalbum ”Knob” udkom 15. marts 2019 og er dansk dubjazz spillet på trommer og Wurlitzer-elklaver. Det er minimalistisk musik med et luftigt, sfærisk udtryk, hvor elektronisk og akustisk lyd forenes, og hvor fængende melodier møder nordiske stemninger. Det er som at snuble ned ad bjerget Zen, få en ganerenser midt i menuen og opleve rastløshed blive tøjlet og ende beroligende, hedder det i en pressemeddelelse fra Musikskolen. Duoen vandt i april Jazz Danmark’s landsdækkende konkurrence for unge jazzmusikere, Jazzkonkurrencen 2019, og ”Knob” blev ugens album på P8 Jazz i DR.

“Svaneborg Kardyb leverer smukke melodier, organiske overgange med en elektronisk vibe og en afdæmpet coolness. De præsenter os modigt for en minimalisme med et klart kunstnerisk overskud med et fantastisk og organisk groove og sammenspil, som var både elastisk og dynamisk,” lød det fra jazzkonkurrencejuryen, som bestod af Kat Jarby, Mikkel Grevsen, Makiko Hirabayashi.

Eline Hellerud Åsbakk er en ung og fremadstormende jazzsangerinde og sangskriver fra Tromsø, hvis nordnorske ophav tydeligt træder frem i hendes musik, der både henter inspiration fra et køligt skandinavisk jazzudtryk og fra norsk visetradition. Med minimalistiske tekster tager hun lytteren med udover havet og tilbage over sneklædte dale på en rejse, der emmer af rastløshed, usikkerhed og melankoli, men også humor, forårssol og optimisme, hedder det i pressemeddelelsen.

Forud for koncerten er alle interesserede musikere velkommen, skriver Peter Frost, leder af Musikskolen på Mors, til en workshop med gruppen. Man kan blot medbringe sit instrument eller sin stemme, og trioen siger:

- Her vil vi gå i tale om improvisation og vi skal lære et nummer, som vi fremfører sammen til koncerten.

Tilmeldingen sker ved at ringe/skrive til Musikskolen på Mors: www.musikskolenpaamors.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...