Undervisningen foregår digitalt, og det samme gælder de teoretiske eksaminationer - men de praktiske eksaminer for organister og kirkesangere må foregå fysisk, siger kirkemusikskolens rektor

VESTERVIG: En af dem, der er inviteret med til de dialogmøder, kirkeminister Joy Mogensen (S) tirsdag indledte med repræsentanter for folkekirken og andre trossamfund om en langsom, gradvis og kontrolleret genåbning af kirkerne efter nedlukningen som følge af coronakrisen, er rektor Tine Fenger Thomsen, Vestervig Kirkemusikskole:

- I denne forbindelse er det meget vigtigt for os at påpege, at vi er en uddannelsesinstitution, ikke et trossamfund, siger Tine Fenger Thomsen om sin tilgang til dialogen med ministeren:

- Vi foreslår og håber, at vi kan, gennemføre afsluttende eksaminationer inden sommerferien. Det er vigtigt for både kirkesanger og organister - for organisterne skal det kunne foregå i en kirke, og de skal også have mulighed for at øve på det orgel, som de skal gå til eksamen på, påpeger rektoren, som oplyser, at der er planlagt i alt 10 dialogmøder, hvoraf det første blev holdt tirsdag 28. april.

Årskarakterer bruges nærmest ikke ved de kirkemusikalske uddannelser, og deraf følger, at en administrativ tildeling af eksamensbevis ikke er en mulighed, som det er på andre former for uddannelser:

- Det er de praktiske eksaminationer, vi er i klemme med - de teoretiske er allerede digitaliseret, ligesom vi gennemfører undervisning digitalt, mens vi ikke kan gennemføre fysisk undervisning, foreløbig frem til og med søndag 10. maj, forklarer rektoren.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...