Mange besøgende lagde fredag og lørdag vejen forbi Store Torv i Thisted, hvor EUC Nordvest afviklede det lokale Skills-mesterskab for tømrere og murere, og samtidig afholdt erhvervsdag for skolens tekniske erhvervsuddannelser

THY-MORS: Interessen for at følge det lokale Skills-mesterskab fra nærmeste hold var stor. Her har vinderne nemlig mulighed for at kvalificere sig til de regionale mesterskaber, hvilket på sigt kan resultere i en kvalifikation til DM i Skills.

- Vi havde mange besøgende i teltet allerede fredag, og her var det især glædeligt at se så mange unge mennesker. Der var flere folkeskoler, der valgte at lægge vejen forbi, men herudover kom der også mange unge mennesker fra 7.-10. klasse efter skoletid. Lørdag var teltet tæt pakket med besøgende hele formiddagen. Det var her, at slutspurten blev sat ind, og det gjorde det jo kun ekstra spændende, fortæller afdelingsleder Thomas Schlichting fra Byggeri på EUC Nordvest i en pressemeddelelse.

I alt dystede seks tømrerelever og fem murerelever om at kvalificere sig til det regionale Skills-mesterskab - som i øvrigt afvikles på EUC Nordvest, 24. og 25. oktober. For tømrernes vedkommende var der særdeles tæt løb mellem 1. og 2. pladsen, hvor vinderen vandt med blot et enkelt point. Her var det Mads L. Nielsen, der er i lære ved M.C. Overgaard, der løb med sejren, mens 2. og 3. pladsen gik til henholdsvis Thor S. Johannesen fra Thy Mesterbyg og Magnus Fredslund fra FJ Byg. På murer-siden vandt Tobias Kjær Jensen, som er elev hos Ivan Bertelsen, mens 2. og 3. pladsen gik til henholdsvis Chriss Holm fra K.H. Byg og Marc Gade fra Nordmors Murerforretning. Præmieoverrækkelsen stod borgmester Ulla Vestergaard for.

Lørdag kunne publikum kombinere Skills-konkurrencen med et besøg ved de forskellige stande, som de tekniske erhvervsuddannelser mødte op med. Også her var interessen stor. Der var mange, som lige skulle forbi Auto-standen og se på motorer og elbiler og Metal-standen for at besøge smedene og bukke noget jern. Men også ’Culinary’, Nordic Food Colleges afdeling for maduddannelser, trak mange besøgende til.

- Vi var der selvfølgelig for at udbrede kendskabet til Nordic Food College og hele konceptet bag, og for at fortælle om hvad det er, vi arbejder med på uddannelserne i Culinary-afdelingen. Vi ville samtidig gerne synliggøre, at vi på Nordic Food College er så privilegerede at være selvforsynende på rigtig mange områder, og det gjorde vi ved at uddele ca. 400 smagsprøver på kartoffelmadder af egen avl. De var lavet af rugbrød bagt på egen rug og toppet med kartofler, kål og løg af egen avl… og de gik som varmt brød, fortæller afdelingsleder Peter Schyum Jensen fra Nordic Food College.

Alt i alt et vellykket og velbesøgt arrangement, der gav et fint indblik i, hvad de lokale erhvervsuddannelser har at byde på.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...