skævt: Butikken giver hverdagen indhold

Den lille butik i Algade 28 i Gågaden i Nykøbing var egentlig tænkt som en tre måneders affære lidt for sjov. Men hurtigt blev butikkens indehaver så bidt af det, at butikken godt fire år efter åbningen i høj grad stadig er en del af gågadens forretninger.

Britt Geisler er kvinden bag Geisler Art (Geisler Kunst, red.) og den ihærdige butiksindehaver, som oprindeligt er fynbo, elsker kontakten med sine kunder.

- Jeg startede med at have nogle af mine egne malerier i butikken, men det greb om sig, og butikken er simpelt hen blevet min hobby, fortæller Britt Geisler, der er født i Odense, og som i dag nyder at finde helt specielle brugskunstting at sælge til sine kunder.

I 1977 flyttede familien til Nykøbing Mors, så her har Britt Geisler haft sin barndom, men det fynske ophav fornægter sig ikke.

Britt Geisler fortæller om sin store glæde ved kontakten med kunderne, mens hun tilføjer:

- Turister er også skønne at få ind i butikken, for de har en helt anden historie at fortælle. Og er det fynboer, bliver jeg helt rørt, når jeg hører det fynske igen.

Geisler Art sælger brugskunst og håndlavede, unikke håndværksting, som der ikke umiddelbart findes ret mange eksemplarer af. Skæve og anderledes pynte- og nipsting er, hvad man finder på hylderne. Der er også lokalt fremstillede ting i den hyggelige og farvestrålende butik i gågaden.

Farvestrålende er også butiksindehaverens påklædning, og når hun skal fortælle om sine egne favoritmaterialer, så er det træ og sten.

- Naturmaterialer er mine foretrukne, og personligt har jeg en forkærlighed for Pinocchio, som jeg har i flere størrelser i fine træfigurer herinde, fortæller Britt Geisler, som har haft leddegigt siden hun var otte år. Gigten har dog aldrig fået lov til at bremse hende, og medynk ønsker hun ikke.

- Jeg klarer det så godt, jeg kan, og min butik, det at finde anderledes ting hertil og især kontakten med kunderne giver min hverdag indhold og livskvalitet, fastslår indehaveren af Geisler Art.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...