Så er der igen nyt fra Galleri 2132.

- Det er ikke uden en vis stolthed, at vi kan informere om galleriets kommende udstilling, der omfatter malerier og gouacher af Kehnet Nielsen, en af de helt store i dansk malerkunst, fortæller Niels Otto Degn om udstillingen, der åbner torsdag den 9. maj.

Galleriet har i det første halvandet års levetid præsenteret 10 solo- og gruppeudstillinger med vidt forskellige kunstnere og kunstformer. I maj og juni og lidt i august præsenteres værker af en af de rigtig store i dansk malerkunst.

Kehnet Nielsen blev uddannet fra Kunstakademiet i København i perioden 1977-1982.

Han fik det store gennembrud i 1982 og var et centralt medlem af ’de unge vilde’ men Kehnet Nielsen har udviklet sit eget formsprog. Der er linjer til både store danske og internationale samtidskunstnere, men Kehnet Nielsen er sig selv. Han er først og fremmest oliemaler. Har dog også lavet skulptur og træsnit. Bruger ofte lang tid til værkerne, og udfører i høj grad grundig gennembearbejdning af de enkelte motiver.

Kehnet Nielsen har deltaget i talrige nationale og internationale udstillinger. I tidens løb er Kehnet Nielsen blevet repræsenteret med væsentlige værker på adskillige museer, og han modtager i øvrigt Statens Kunstfonds livsvarige hædersydelse, ligesom han er tildelt flere hæderspriser.

- Det er ikke så ofte at Kehnet Nielsen udstiller vest for Storebælt, så vi håber, at mange vil benytte lejligheden til at besøge udstillingen og opleve det spændende billedunivers, siger de to gallerister Henrik Scheel Andersen og Niels Otto Degn.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...