Elever fra udviklingsklassen på M. C. Holms Skole laver små film, inspireret af uhyggelige sagn og fortællinger fra øen

NYKØBING: Her i uge 40 sørger eleverne i udviklingsklassen på M. C. Holms Skole for uhyggen på Dueholm Kloster, fortæller Mette Elimar Jensen, der er kunst- og kulturformidler for børn og unge ved Museum Mors. Hun og eleverne laver nemlig små film, der er inspireret af uhyggelige sagn og fortællinger fra rundt på øen, og disse film viser museet så i efterårsferien.

- Arbejdet med film udfordrer elevernes kreativitet og evne til at fortælle historier uden brug af ord. Heldigvis er eleverne i udviklingsklassen rigtig gode til at lave historier, særligt når historierne handler om gys og gru. De glæder sig allerede til at vise deres film på museet og for resten af skolen, fortæller Mette Elimar Jensen.

Et af de uhyggelige sagn handler om Fru Rige, som boede på herregården Nandrup. Man sagde om hende, at hun slog sin kusk ihjel, og derfor måtte hun gå igen. Præsten Jørgen Ufødt blev kaldt til Mors for at mane Fru Rige i jorden. Om han klarede det, kan man se onsdag aften 6. oktober, hvor filmene vises på et mørkt museum. Samme aften har de modige børn, som besøger museet, mulighed for selv at være med til at skabe uhygge ved hjælp af Fru Riges Skygge.

Læs nærmere på museets hjemmeside: www.museummors.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...