Morsø og Thisted kommuner griber COVID-19 situationen forskelligt an: Mors bruger telefon, Thisted fysiske møder

THY-MORS: Både Morsø og Thisted kommuners ledelser tager bestik af regeringens anbefalinger om at begrænse møder og forsamlinger for at undgå smittespredning af COVID-19 virus. Men de gør det ikke på samme måde.

I denne uge har begge kommuner fuldt program med de månedlige møder i de faste fagudvalg under kommunalbestyrelserne. Men situationen gør, at Morsøs politikere undlader at træffes fysisk. Møderne afvikles gennem telefonmøder eller over Skype. Thisted har ad omveje truffet en anden beslutning:

- Torsdag skrev jeg ud til min kommunalbestyrelse, at jeg aflyste udvalgsmøderne oven på statsminister Mette Frederiksens udmelding om mødeaktivitet. Men fredag aften fik jeg besked fra KL om, at det kan jeg ikke. Møderne skal afvikles, så derfor måtte jeg sende en contramelding ud, siger Thisteds borgmester Ulla Vestergaard (S).

Begræns snakketrangen

Så udvalgsmedlemmerne i Thy mødes fysisk, men under skærpede omstændigheder i disse dage.

- Vi overholder retningslinjer fra Social- og Indenrigsminsiteriet: Vi holder fysisk afstand i mødelokalet, spritter hænder og skærmer af med armen ved hoste. Og måske begrænser man sin snakkelyst en smule. Og er der sager, som kan udsættes, gør man det, siger Ulla Vestergaard.

Hun tilføjer, at ministeriet giver mulighed for at afvikle udvalgsmøder på skype eller telefon, hvis medlemmerne er enige om det.

- Jeg har spurgt økonomiudvalget, om man er indstillet på skype ved mødet i næste uge, onsdag 25. marts. Men et enkelt medlem har modsat sig det, så derfor mødes vi fysisk, siger Ulla Vestergaard, der ikke må oplyse, hvem det er.

Mors tager telefonen

Men på Mors er der lagt op til telefonmøder. Samtlige fire fagudvalgsmøder tirsdag og onsdag bliver indledt med et dagsordenpunkt med en indstilling fra kommunaldirektør Rikke Würtz om, at møder afvikles på telefon, og at beslutningskompetencen i uopsættelige sager overgives til udvalgsformand, borgmester og fagdirektør. Beslutning kan træffes af to af de tre nævnte.

- Vi holder møderne over telefon og Skype efter, hvad vi nu kan få til at fungere. Det tror jeg ikke, at nogen politiker vil modsætte sig i denne situation. Og vi vil tage økonomiudvalgsmødet 25. marts på samme måde. Med hensyn til næste kommunalbestyrelsesmøde, som er sat til 31. marts, har jeg sagt, at vi må vente og se udviklingen an, siger Morsøs borgmester Hans Ejner Bertelsen (V).

Speciel situation

Vil I kunne afvikle et kommunalbestyrelsesmøde med 21 politikere som telefonmøde?

- Det kan teknisk lade sig gøre, men det vil blive ret specielt. Som tingene ser ud nu, tror jeg ikke, vi er ude over coronarisikoen ved udgangen af denne måned. Det kan så tænkes, at vi enes om at afgøre nogle presserende sager, blandt andet om byggemodning, og så udskyde de resterende, siger borgmesteren.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...