På ”Fremtidssafari” deltager en lang række uddannelsesinstitutioner fra Mors, Thy og Skive samt lokale virksomheder

MORS: Så inviterer Morsø Kommune igen elever og forældre til ”Fremtidssafari” i Sparekassen Thy Arena Mors, i år torsdag 21. november, fremgår det af en pressemeddelelse. Det er en uddannelses- og erhvervsmesse, som tilbyder de unge og deres forældre at blive klogere på fremtidens muligheder for de unge:

”Nogle timer kan være rigtig godt givet ud. Især dem hvor man bliver lidt klogere på, hvad man vil studere eller arbejde med en gang ude i fremtiden efter folkeskolen,” hedder det i pressemeddelelsen.

Det er den Kommunale Ungeindsats på Mors (KUI) - tidligere kendt som UU Mors - som arrangører.

- Det er sjette gang, at vi holder messe for unge på Mors og deres forældre. Det er en fantastisk mulighed for at bruge nogle timer sammen og få talt om, hvad der kunne være interessant at beskæftige sig med. Vi har valgt at bruge arenaen igen, da messen vokser år for år, siger Ellen Philipsen Dahl (DB), der er formand for kommunalbestyrelsens beskæftigelses- og erhvervsudvalg, og forsætter:

- Jeg bliver simpelthen så glad, når jeg ser den lange liste af uddannelser og virksomheder, som bakker op om messen. Det her er en utrolig vigtig indsats og en god og afslappet måde at se sig omkring og stille spørgsmål, så de unge bliver endnu bedre klædt på til at lægge planer for fremtiden.

Ved både at have ungdomsuddannelser og lokale virksomheder på messen får virksomhederne mulighed for at kan komme i kontakt med kommende elever eller lærlinge samt bredt præsentere, hvilke forskellige funktioner de - som virksomheder efterspørger - både som elevplads, men også senere efter endt uddannelse. Derudover er der mulighed for også at få en snak med f.eks. den uddannelsesinstitution, hvor en del af uddannelsen kommer til at foregå. Uddannelser og virksomheder har en tradition for at tage studerende og elever med, så der også foregår ung til ung-vejledning.

I samarbejde med Dueholmskolen er det også i år besluttet, at messen skal være en større del af vejledningen og undervisningen i uddannelse og job. Skolen har derfor valgt, at messen er obligatorisk for 8. og 9. klasserne. KUI vil være på messen, så både elever og forældre vil have mulighed for at tale med en uddannelsesvejleder omkring uddannelsesvalg og eventuelt få hjælp til uddannelsesguiden www.ug.dk samt www.optagelse.dk

Uddannelser, der udstiller, omfatter: Hf, EUC Nordvest tekniske erhvervsuddannelser, Landbrugsskolen og Nordic Food College, hhx, STS sprogrejser, Fiskeriskolen, Skive College, Forsvaret, stx, Nordic Food college, Blidstrup Efterskole, 10’eren, sosu-uddannelserne, EUD/EUX Business, htx og fgu.

Følgende lokale virksomheder er også med: Vildsund Blue, Ford, BILA, Tømmergården, KPK, Morsø El-Service, Gunnar Clausen A/S, Thy-Mors Energi, Jesperhus Blomsterpark, Spar Nord, Outrup Vinduer og Døre, Morsø Apotek, NetIP, BDO Revision, Mr. Torben Jensen ved Sofie Hyldig, Vils Entreprenør, Buus Køle-service, Clock Huset, Brændselsforeningen og Morsø Kommune.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...