Først er der gudstjeneste i kirken og derefter sammenkomst i missionshuset

ØRDING: Torsdag aften 24. oktober er der aftengudstjeneste i Ørding Kirke med Niels Jørgen Kobbersmed, Kolding, som prædikant. Menighedsrådet inviterer efterfølgende til festligt samvær i Ørding Missionshus med fællesang foruden kaffe og æblekage, fortæller menighedsrådsformand Henning Bjerregaard, Storup.

- Det er noget, vi har haft i en årrække. Dagen starter med, at nogle ”unge” fra dengang - det var i 1960’erne - mødes i kirkehuset om eftermiddagen til en gang kaffe og øvning på sange, vi sang dengang. Det er sådan, at disse ”unge” synger tre sange i kirken og tre i missionshuset, fortæller Henning Bjerregaard og fortsætter:

- Vi har bedt en præst med lidt tilknytning til området klare gudstjenesten, og til at synge har vi haft besøg af tidligere Ljørslev-drenge, tidligere Ørding-drenge, Møller-drenge, tidligere Ørding-piger og et par år også blandede. Og i år er det så ”unge” fra Redsted KFUM&K og Redsted KFUM&K’s Idræt. Mange er inviteret, og ca. 20 har meldt til - fra Jylland og vist også Fyn.

Henning Bjerregaard fortæller videre, at den aften findes der minder frem fra dengang:

- Om de første træningsaftener, der foregik i forpagterens lade, nok også om dengang vi lejede den ny Nykøbing-hal og havde inviteret Aarhus KFUM’s håndboldherrer til Mors for at spille mod et udvalgt hold fra Thy, Mors og Salling, om Bjørneborg-lejre og en masse fodboldkampe. Jeg var selv med til at starte idrætten 1967. Med denne flok inviteret var det jo oplagt at spørge en tidligere præst i dette område, nemlig Niels Jørgen Kobbersmed, som takkede ja.

Niels Jørgen Kobbersmed var sognepræst Redsted og Hvidbjerg sogne 1981-92.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...