Lørdag 8. august er der orgelmatiné ved italiensk virtuos og tirsdag 11. august er der aftenkoncert med orgel og trompeter

VESTERVIG: Vestervig Kirke inviterer i den kommende tid til to koncerter. Lørdag over middag 8. august er det den italienske orgelvirtuos Daniele Dori fra Firenze, som spiller musik af bl.a. Walther, Bach, Boéllmann og Guilmant, og tirsdag aften 11. august er der koncert med Erling A. Thomsen på orgel samt Lars Ole Schmidt og Rasmus Eskesen på trompeter. De spiller musik af bl.a. Bach, Händel og Præstholm. Lørdagskoncerten koster 50 kr., tirsdagskoncerten 100 kr., oplyser koncertarrangør og organist Hans Henrik Gramstrup Larsen.

Daniele Dori, som i øvrigt giver koncert i Thisted Kirke aftenen før sin koncert i Vestervig, er førsteorganist ved katedralen i Firenze, og dertil er han en efterspurgt koncertorganist over hele Europa, kunstnerisk leder af internationale musikfestivaler i Radda og docent i Fiesole.

Men ingen sommerkoncerter uden en koncert for trompet og orgel, siger Hans Henrik Gramsturp Larsen. Og i år hele to trompeter. Rasmus Eskesen og Lars Ole Schmidt er begge ansat i Aalborg Symfoniorkester. Med sig ved orglet har de tidligere domorganist i Aalborg, Erling A. Thomsen, som endnu tidligere var rektor for Vestervig Kirkemusikskole og organist ved kirkerne i Vestervig og Agger. 11. august spiller de trompetkoncerter af J. S. Bach, Händel og Manfredini. Der er også nyere værker for solotrompet og orgel af Christian Præstholm og Georges Delerue. Erling Thomsen spiller desuden festlige orgelkoraler af Præstholm og Naji Hakim.

Nærmere på: www.vestervig-kirke.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...