Aktivitetet hver torsdag frem til og med 6. august for børn og voksne

VORUPØR: Torsdag 9. juli havde man kl. 12-15 inviteret børn til at kikke inden for på Vorupør Museum for, at de selv kunne fremstille et lille skib til at tage med hjem. Det er en aktivitet, som fortsætter hver torsdag til og med 6. august.

Der var skåret træ til sammen med en masse små træklodser, man så kunne bruge til f.eks. styrehus, redningsbåd eller noget helt tredje på skibet. Man fik udleveret et stykke træ og en pind til mast. Så var det bare om at bruge sine kreative evner og få et lille skib ud af det, og det var der flere, der benyttede sig af. Der skulle bores, limes og slås søm i samt bruges snor til at lave søgelænder af. Det var bestemt ikke lysten, der manglede.

Torsdag var Hardy Kjærgaard på besøg i museet sammen med to af sine børnebørn Axel på seks år og Hugo på 10 år, og børn skal til denne aktivitet være ledsaget af voksne. De to børnebørn havde bestemt lyst til at forsøge sig som ”skibsbyggere”, og Hugo nøjedes ikke med at lave selve skibet. Der blev også lavet en lille båd, som var på slæb efter skibet, han lige havde fremstillet.

På værkstedet er der også gamle redskaber som f.eks. en hånddrevet boremaskine til at bore hul til masten - og ellers hammer og søm. Det varede ikke længe, før de to frisk drenge havde fremstillet et flot skib hver. Nok lige med en anelse hjælp fra morfar, som også er uddannet tømrer. Hvem ved? Måske bliver der et par dygtige skibsingeniører ud af Axel og Hugo?

Nærmere på: www.museumthy.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...