Billetterne blev udbudt for længe siden og var udsolgt i løbet af få dage, fortæller Toril Hulaas fra musikgruppen

GLYNGØRE: Fredag aften 3. januar åbner et nyt år for Kas Kafé i Æ Kassehus i Glyngøre, hvor The Muleskinners er tilbage. Bandet med de tre spillemænd med sorte Stetson-hatte blev første gang præsenteret 2015 med en musikniche - bluegrass - som kun får herhjemme for alvor har engageret sig i. De kom igen 2017, og når de nu er på besøg for tredje gang, efter at de i august var gæster på Rytmen ved Kulturmødet på Mors.

Malthe Nielsen, Henning Jensen og Olav Gudnason har efterhånden spillet amerikansk bluegrass og countrymusik sammen i næsten 20 år. Og ingen i Danmark behersker genren bedre end dem. Her er ingen små overspringstricks for at gøre det teknisk nemmere. Det er mange års hårdt arbejde og stadig træning, der gør det muligt f.eks. for Henning Jensen at spille sin banjo hurtigere, end øjnene kan følge fingrene. Malthe Nielsen er lige i hælene på ham, når de to spiller ”Dueling Banjos” med fingerplektre fæstnet til kløerne, og Olav Gudnason mestrer både at lægge bund på kontrabassen, mens han tager hatten af og på, spiller med det store instrument på ryggen eller sågar gør nummeret færdigt liggende.

The Muleskinners mestrer genren så godt, at de spiller lige op med bands fra bluegrassens hjemland USA, og de har været faste gæster på countryfestivaler i flere lande.

- Vi glæder os til at genåbne Kas Kafé efter julepausen. Og vi har faktisk allerede puslet hele programmet for 2020 sammen. Vi har mange ny navne på plakaten, men også bands der er inviteret på genbesøg, fordi de har gjort det rigtig godt tidligere, siger Toril Hulaas fra musikgruppen under Glyngøre Borgerforening.

Bl.a. byder februar på et møde med den meget dygtige Skive-duo, Langhoff & Dohn. I april er der genhør med populære Jensen og Thomsen fra Nordjylland, og i maj kan man opleve et gedigent John Mogensen-show med alle de populære sange fra 1970’erne.

- I marts viger Kas Kafé pladsen for et særligt koncert-arrangement med Allan Olsen, der drager landet rundt for at spille på nogle af landets mindste scener. Billetterne blev udbudt for længe siden og var udsolgt i løbet af få dage, fortæller Toril Hulaas.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...