Alle fire har gået på Morsø Gymnasium med drama på A-niveau og sideløbende på Limfjordsteatrets talentuddannelse

NYKØBING: Fire unge talenter har arbejdet på højtryk for at blive klar til Limfjordsteatrets urpremiere fredag aften 26. oktober på ungdomskærlighedskomedien ”Dig og mig for altid”. Den spiller også på Limfjordsteatret lørdag eftermiddag 27. oktober, inden den drager på turné, fremgår det af en pressemeddelelse fra teatret.

Der er tale om en professionelt opsat forestilling for unge - lavet af unge i særlige mesterlære-forløb på teatret. Forestillingen er skrevet af Jenny Timmers og handler om Anja og Kristian, der er ungdomskærester og nyslåede studenter. Anja drømmer om at flytte hjemmefra i egen lejlighed - sammen med Kristian. En drøm, Kristian slet ikke føler sig klar til at blive en del af. Han drømmer i stedet om at komme med en kammerat på rygsækrejse til Asien i seks måneder. Men han er samtidig glad for Anja og kan ikke få sig til at slå op med hende. Derfor udtænker han en plan: Hvis nu han er en rigtig dårlig kæreste, så vælger hun selv at bryde med ham. Men så nemt går det selvfølgelig ikke bare ...

De fire unge bag forestillingen er alle er tidligere elever på Limfjordsteatrets talentuddannelse, som er forsat i efterfølgende mesterlære-forløb på teatret, støttet af Region Nordjylland og Statens Kunstfond. De har alle et ønske om at uddanne sig videre inden for scenekunsten og får her mulighed for at dykke dybere ned i forskellige fagområder.

Jenny Timmers er i et mesterlære-forløb som dramatiker – og hendes hovedopgave har været at skrive manuskriptet til en ungdomsforestilling – som er blevet til ”Dig og mig for altid”. Scenografien er lavet af Benedicte Gregersen Andersen, der også stod bag scenografien til talentforestillingen ”Aftryk” fra 2018. Rikke Stächer og Andreas Sterup-Teper vil gerne søge ind på Den Danske Scenekunstskole, og arbejder i disse uger i et intenst prøveforløb sammen med Limfjordsteatrets professionelle skuespiller og instruktør Sune C. Abel. De har de to bærende roller i stykket og får lejlighed til at opføre forestillingen i alt 19 gange for de ældste klassetrin på en stribe folke-, fri- og efterskoler.

Morsø Gymnasium har arrangeret turnéen, fordi forestillingen er et lyslevende eksempel på, hvad det nære samarbejde med Limfjordsteatret giver af muligheder. Selv om kun Jenny Timmers er fra Mors, har alle fire unge gået på Morsø Gymnasium med drama på A-niveau og sideløbende på Limfjordsteatrets talentuddannelse for unge.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...