Lørdag 14. september er der sundhed, velvære og motion på programmet i hallen

DURUP: Sundhedsmesse 2019 i Durup nærmer sig.

Lørdag 14. september kl. 10 åbner byens hal for arrangementet.

Temaet på messen er ”Sundhed, velvære og motion” og den henvender sig til børn og unge, voksne, forældre og bedsteforældre.

I løbet af dagen vil der være oplevelser for hele familien. Lige dele alvor og sjov, seriøs rådgivning og leg, sundhedsaktiviteter, foredrag og konkurrencer.

- Det er første gang Durup Hallen afholder en sådan messe, så det er med stor spænding vi, (arrangørerne Durup Idræts- og Svømmehal og Durup Borger- og Erhvervsforening) ser frem til dagen, siger Hans Ladefoged, formand for borger- og erhvervsforeningen.

Målet med messen er at give besøgende inspiration og viden om det nyeste og bedste på sundhedsområdet. Man får mulighed for at lytte, se, snakke, smage og prøve hos det store udvalg af udstillere indenfor sundhed, velvære og motion.

- I løbet af dagen vil der være inspirerende foredrag og debat. Vi glæder os til at bliver udfordret på hverdagstankerne og om hvilket ansvar man må tage som forældre og bedsteforældre. Vi er sikre på at såvel foredraget som debatten vil give inspiration til at se tingene i et nyt perspektiv, mener arrangørerne.

Sundhedsmessen er sammensat bredt af behandlere og foreninger der tilbyder motion og vejledning til at gøre det på den rigtigste måde. Fællesskab er vigtig for vores trivsel og de deltagende foreninger og institutioner kommer med deres bud på hvad de kan gøre for at styrke fællesskabet.

Om formiddagen kan man deltage i et foredrag med overskriften ”Det fede liv – når det sunde bliver sygt”. Det er medstifteren af SULT-akademiet, Danmark, Dorte Nielsen der giver sit bud over temaet.

- Dorte stiller nogle interessante spørgsmål som vi glæder os til at få besvaret: ”Er det altid skolen og lærerne, der skal træde til og forebygge, når vores børn er på afveje? Eller ligger der en kæmpe ressource hos forældre og bedsteforældre, som kan gøre en forskel for barnet/den unge?”, lyder det fra Hans Ladefoged.

Hun påstår også, at vi er tilbøjelige til at fokusere på det fysiske og ofte overser den mentale del, hvordan trives du og hvordan er dit psykiske helbred?

Lørdag eftermiddag debatteres over emnet ”Trivsel og Balance”. Der bliver spurgt – ”Er du med i fællesskabet?”

Panelet består af: Louise Gravers Andersen - Sundhedscentret Skive, Dorte Nielsen – SULT-akademiet, Niels Ole Damgaard Nielsen – formand for Skive Kommunes sundhedsudvalg, Inga Emborg – Skoleleder Durup, Mette Kardyb – Børnehaveleder Durup, Lasse Sørensen – Gademedarbejder.

- Der er lagt op til en spændende debat som vi håber rigtig mange har lyst til at overvære og deltage i, fortæller Hans Ladefoged.

Sidst på dagen afsløres det om den lokale ildsjæl, Claus Musgaard er kommet i mål med sit ønske om at passe sit bryllupstøj til parrets sølvbrylluppet i september. Claus har haft en personlig træner og kostvejleder tilknyttet de seneste par måneder, og på dagen vil det afsløres om anstrengelserne har båret frugt.

Spørg dig selv hvordan du trives lige nu og kom til messen og se hvad vi lokalt kan gøre for dig, og sammen give dig motivationen til max trivsel. Vi er samtidig også interesseret i at høre dine ideer til hvad vi kan gøre lokalt og noget der passer dig, opfordrer arrangørerne.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...