Foto: Privat

Det går godt i Strømpehuset i Øster Assels, som åbnede i sin nuværende form i oktober 2017, og derfor nu kan holde fernisering på sin anden vinterudstilling.

Som altid er det lokale varer, der udstilles, ligesom det altid er lokale varer, der sælges fra hylderne på Mælkevejen 1.

- Efter at have kørt i lige godt et år nu har vi jo mulighed for at sammenligne kvartalerne, og til vores store glæde ser det godt ud, fortæller Steen Klærke, Strømpehusets Venner.

For nu at tage den kommende vinterudstilling først, så er der fernisering på den 13. januar om eftermiddagen. Der bliver herefter frem til 7. april mulighed for at nyde og studere en ny omgang af Mette Pedersens billeder.

- Vi startede jo med en udstilling af hendes billeder, og mange har spurgt til flere billeder. Den nye udstilling er af nyere billeder, fra 1944 til 1955, og derfor vil mange lokale kunne finde kendte mennesker på billederne, fortæller Steen Klærke.

Han kategoriserer Mette Pedersens flotte fotografier i temaerne portrætter, familiebilleder med flere generationer, bryllupsbilleder og bygninger. Alt sammen fra lokalområdet, specielt Øster Assels.

- Hun var en dygtig fotograf, og det er så godt, hun har sørget for at gemme sine billeder. I nogle tilfælde har hun også noteret aktuelle oplysninger på billederne, lyder rosen fra Steen Klærke.

Udover de spændende fotografier rummer Strømpehusets vinterudstilling også en glas- og keramikdel.

Her er det en lokal samler, der stiller sine fine ting op i lokalerne. Der vil være tale om en salgsudstilling, så forelsker man sig som besøgende i en genstand, er der mulighed for at købe ting med sig hjem.

Keramikken er dels Joska fra 1930’erne, dels Lillerød fra 1920 til 1930. Her er primært tale om uglekander.

Glasdelen består af brudekroneglas. Her fortæller Steen Klærke, at der efter hans oplysninger er tale om en helt speciel slags produkter:

Når glaspusterne under arbejdet eksempelvis kom til at knække en vase, så lavede man en krone og satte på. Efterhånden, som der under arbejdet kunne blive flere og flere små dele, der var knækket af, blev disse små dele samlet til at lave vaser af, så intet gik til spilde.

Og så tilbage til Strømpehusets succes i sit første år.

Når Steen Klærke og resten af Strømpehusets Venner nu ser tilbage i papirerne, noterer de sig, at der åbenbart ikke kun har været tale om en nyhedens interesse.

Eksempelvis var der et rigtig godt salg ved det første julemarked i 2017, kun få måneder efter åbningen. Men julemarkedet i 2018 havde et endnu bedre salg.

- Vi er så glade for interessen. Mange har købt deres julegaver her, og man må også sige, at vi efterhånden har så meget andet end strømper, siger Steen Klærke:

Strømpehuset er faktisk efterhånden en gedigen brugskunstforretning.

Alle i Strømpehuset arbejder uden løn, udelukkende for fornøjelsen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...