papfar: Kendt kunstner får opgaven i det nye teaterhus

Statens Kunstfond har netop bevilget 300.000 kroner til et nyt kunstværk af Søren Behncke i det nye teaterhus på Limfjordsvej.

Pengene kommer fra puljen Kunst i det offentlige rum og går til honorar til kunstneren Søren Behncke – også kendt under kunstnernavnet Papfar. Med inspiration fra nogle af øens unge, skal Søren Behncke udsmykke Multisalen i det nye teaterhus, som primært er beregnet på aktiviteter for netop børn og unge.

- Vi er rigtig glade for, at Kunstfonden har valgt at støtte vores projekt, som vil give os et unikt værk af en respekteret dansk kunstner, siger teaterleder Gitta Malling.

Limfjordsteatret har investeret i udarbejdelsen af en langsigtet kunststrategi for at sikre en sammenhængende vision for udsmykningen af det nye byggeri.

- Vores mål har lige fra starten været at skabe et teaterhus af så høj arkitektonisk og kunstnerisk kvalitet, at det i sig selv gør det til et besøg værd. Bevillingen fra Statens Kunstfond er det første skridt på vejen, og det er vi meget taknemmelige for, siger hun.

At teatret netop har ønsket et samarbejde med Søren Behncke skyldes især hans legende og humoristiske, tegneserieagtige stil.

- Vi havde et fantastisk samarbejde med ham, da han lavede scenografi til forestillingen ”Instrumentet”, hvor alt var opbygget af pap. Vi synes, hans udtryk passer godt til en sal, som i overvejende grad vil blive brugt af områdets børn og unge, siger Gitta Malling.

Til november rykker kunstneren ind i huset, hvor han i første omgang skal have en workshop med unge fra Morsø Gymnasium og deres lærere. Med udgangspunkt i de unges tanker og historier om Mors går han i januar-februar i gang med selve værket.

Søren ”Papfar” Behncke startede som street art-kunstner først i 0’erne, hvor han blandt meget andet vakte stor opsigt ved at smugle en menneskestor pap-slangebøsse ind til kæmpeskulpturen Boy af Ron Mueck på kunstmuseet Aros i Aarhus. Siden er han i stigende grad rykket indenfor på museer og gallerier og har senest udstillet på Museum Brundlund Slot og på V1 Gallery i Kødbyen i København. Senere i år åbner han en separatudstilling på Museum Jorn i Silkeborg.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...