Fredag aften 30. november spiller Teatret Møllen forestillingen ”Haabet” i Morsø Teater i Nykøbing, og formanden for Morsø Teaterkreds, Jørgen Bruun Christensen oplyser, at det er muligt at bestille billetter på forhånd eller købe ved indgangen.

Forestillingen er baseret på den succesrige roman af samme navn, der handler om Danmarks rolle i den transatlantiske slavehandel. Danmarks fortid som slavehandlende nation er en barsk historie. En historie, som forfatteren Mich Vraa beretter om i sin roman Haabet, hvor han skildrer, hvordan tusindvis af sorte slaver blev transporteret over Atlanten, skib for skib, under dansk flag. Romanen udkom i 2016 og fik stor ros med på vejen.

Ligesom bogen er teatrets forestilling med til at sætte fokus på et ømt punkt i Danmarks fortid. En fortælling, der, til trods for det barske emne, blev taget godt imod af både tilskuere og anmeldere. I Jyllands-Posten beskrev anmelderen blandt andet forestillingen som værende ”eksemplarisk’ og belønnede den med seks stjerner. Andre steder er forestillingen især blevet rost for dets simple, men meget udtryksfulde scenografi. Blandt andet i teatermagasinet Iscene, hvor anmelderen beskriver Haabet som en meget stærk oplevelse.

Et vigtigt omdrejningspunkt for arbejdet med forestillingen har blandt andet været at vise, hvordan konsekvenserne fra Danmarks tid med slaveri og undertrykkelse stadigvæk eksisterer, selvom alle personerne fra dengang er væk i dag. Det fortæller forestillingens instruktør, Rasmus Ask, der tilbage i 2014 vandt Reumerts Talentpris. Teatret Møllens udgave er baseret på hovedpersonernes korrespondancer, dagbogsoptegnelser og logbøger, der tilsammen er med til at skabe en tankevækkende, spændende og ikke mindst barsk fortælling om dengang, hvor Danmark handlede med slaver og brugte dem til sukkerproduktion på De Vestindiske Øer.

Teaterforestillingen foregår i begyndelsen af 1800-tallet, hvor fregatten Haabet stævner ud på en fatal sejlads, der skal bringe slaver fra Guldkysten i Afrika til de danske sukkerplantager i Caribien. Undervejs udbryder der mytteri, og en række menneskeskæbner bliver ændret for altid.

Teatret Møllens udgave er baseret på hovedpersonernes korrespondancer, dagbogsoptegnelser og logbøger, der tilsammen er med til at skabe en tankevækkende, spændende og ikke mindst barsk fortælling om dengang, hvor Danmark handlede med slaver og brugte dem til sukkerproduktion på De Vestindiske Øer. De medvirkende på scenen er Thomas Jacob Clausen Rønne, Connie Tronbjerg, Klaus Andersen, Ole Sørensen, Marie Lydie Melono Nokouda og Sheba Mikkelsen Hunter.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...