DTU Aqua ved Dansk Skaldyrcenter i Nykøbing Mors modtager donation på kr. 500.000 fra Spar Nord fonden

Midlerne vil specifikt være øremærket til investering i et såkaldt ”flowcytometer”, som kan bestemme en vandprøves indhold af partikler i form af antal, størrelse, volumen og indhold af fotosyntetiske pigmenter.

Beløbet modtages med stor glæde hos Dansk Skaldyrcenter i Nykøbing Mors, hvor direktør Jens Kjerulf Petersen udtaler, at det er en fornøjelse at få opbakning fra Spar Nord fonden. Vi har på denne måde fået midler til udstyr i forbindelse med etablering af skaldyrsklækkeriet, der kan bruges til formidlingsaktiviteter, herunder i særlig grad til undervisning, siger Jens Kjerulf Petersen.

I Spar Nord Nykøbing er der også glæde over donationen fra Spar Nord Fonden. Det er en fornøjelse, hver gang vi får donationer til vores område, udtaler afdelingsdirektør Gunner R. Jensen, Spar Nord Nykøbing. Vi synes det giver god mening, at vi støtter op i det lokalsamfund, som vi lever i og ikke mindst lever af. Så vores motto er ”jo bedre det går for Spar Nord – jo mere kan vi støtte op”, siger Gunner R. Jensen

Hele processen med etablering af klækkeriet har haft stor hjælp af Morsø Erhvervsråd, som vi har et unikt samarbejde med. Det er meget vigtigt for os, at kunne komme i betragtning ved de store fonde. Denne donation fra Spar Nord fonden er et godt eksempel på at ”sammen er vi stærke”, siger Jens Kjerulf Petersen.

Det samlede budget er på 39 millioner kroner, hvoraf der er bevilget kr. 30 millioner på finansloven.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...