Bertha K: Der bliver blandt andet ”sælsafari” til Blinderøn

Morsø Turistbureau starter sejlsæsonen 14 dage tidligere end før, så allerede fredag 28. juni sejles den første tur til Blinderøn fra Nykøbing Havn. Det bliver en tre timers eftermiddagstur med stor mulighed for at se sæler i Limfjorden undervejs, og ligeså på Blinderøn.

- Det vrimler med sæler i Limfjorden og mange af dem holder til ved Blinderøn. Det er et skønt skue at se de store dyr ligge side om side på rønnen, siger turistchef Bente Kristensen.

Sælerne ligger som oftest i store grupper og lever på Blinderøn hele året,

Den lokale skipper Lejf Petersen fortæller undervejs lidt om sæler og hvad man nu ellers passerer på turen.

På turbåden Bertha K er der mulighed for at hygge med kaffe og kage undervejs. Det skal bestilles i forvejen, og der er plads til 60 siddende gæster i salonen.

- Her kan man trække ind i tilfælde af gråvejr, men vi satser bestemt på solskinsvejr på dagen, fastslår Bente Kristensen.

Hen over sommeren bliver der to eftermiddagsture mere fra Nykøbing Havn til Blinderøn. Det er 14. juli og 28. juli.

Fem aftenture bydes der også på, og her kan der købes aftensmad ombord - ligesom eftermiddagskaffen skal maden forudbestilles.

Aftenturene bliver 11. juli, 18. juli, 25. juli, 1. august og 8. august, fortæller turistchefen på Mors, som glæder sig til at starte sejlsæsonen.

På turistbureauet i Nykøbing kan man få brochurer med samtlige tilbud på sommersejlture på Limfjorden.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...