skarregaardjagt: Bolsjer, høns, Massey Ferguson og countrymusik

Landbrugsmuseet skarregaard inviterer igen i år til sommermarked en hel weekend. Lørdag og søndag den 29. og 30. juni er Museum Mors klar til at byde indenfor på den stemningsfyldte gård på Nordmors. Gårdsplads, stuehus, stalde, legeplads, bålhus og de smukkest tænkelige omgivelser er klar til at byde indenfor til gode oplevelser for både store og små, fortæller museumsdirektør Anders Have Espersen.

For de netop ferieramte børn er der masser af hyggelige stunder i vente i løbet af weekenden. Begge dage kan de nyde duften fra bolsjekogeriet, hvor der selvfølgelig er masser af smagsprøver. De kan - under kyndig vejledning - give sig i kast med smedearbejde, male deres helt eget fajanceporcelæn med inspiration fra den historiske Morsø Fajancefabrik, få en eller flere ture rundt på gården på hesteryg, kværne korn og bage deres eget brød i bageovnen, de kan lege på den fine legeplads, hygge med snobrød over bål og få taget et billede på en vaskeægte Massey Ferguson-traktor fra 1950’erne.

I år arrangeres der som noget nyt et orienteringsløb - ”Skarregaardjagten”, hvor deltagerne gården rundt vil gå i fodsporene på de to børn Carl og Agnes Overgaard, der voksede op på Skarregaard mellem de to verdenskrige.

Der venter deltagerne både slikkepind og diplom bagefter.

På sommermarkedet kan man desuden hjælpe rebslagerne med at slå reb, lade sig fascinere af de gamle maskiner og motorer, der sættes i gang for fuld kraft, beundre de mange flotte høns, som Morsø Fjerkræavlerforening om lørdagen præsenterer på gården, og opleve hyggen, når der i stuehusets køkken tændes op i det gamle komfur fra Morsø Jernstøberi.

Begge dage bydes der på musikalske indslag. Lørdag formiddag er det den lokale Nadja Broholm, der med sin guitar og smukke stemme fortolker klassiske pop- og rocksange, mens søndag formiddag byder på god gammeldags country, når Ole Lindskov indtager scenen. Søndag eftermiddag kan de besøgende glæde sig over en af de klassiske sommertraditioner, når de lokale folkedansere tager over med deres optræden. På gårdspladsen kan man både lørdag og søndag gøre en god sommerhandel, når de forskellige boder åbner. Blandt dem er Morsø Oliemølle, Husflid, Biosol, Elmelund og Gaardbageriet. Hele weekenden vil der være mulighed for at stille sulten. Der kan købes pølser fra grillen, klassiske karbonader med grønærter, hjemmelavet rabarberkage, æbleskiver, sodavand og kaffe.

- Man må absolut heller ikke gå glip af et stykke vaskeægte og nostalgisk kiksekage. Som altid er det de dygtige frivillige på Skarregaard, der står bag sommermarkedets madtilbud, siger Anders Have Espersen.

Kaffe og kage kan blandt andet nydes i gårdens gamle, smukke have, hvor der også kan hygges med et slag kroket eller kongespil.

Udover at besøge boder og aktiviteter er der også mulighed for at komme rundt i udstillingerne på gården, hvor der fortælles om familien Overgaard, der boede på Skarregaard i fire generationer.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...