jubilæum: Agnete Odgaard-Jensen arbejder videre for bedre forhold lokalt for blinde og svagtseende

Man behøver ikke tilbringe lang tid i Agnete Odgaard-Jensens selskab for at opdage, at her er en stærk kvinde med et optimistisk livssyn til trods for både store og små udfordringer på vejen. Agnete Odgaard fejrer i disse dage fejrer flere jubilæer.

Hun har været foredragsholder i 40 år, heraf de 30 af årene for Dansk Blindesamfund Thy-Mors, og de seneste 10 år i eget firma ”Soldrys”.

Livet tegnede lyst for den unge Agnete, da hun som 25-årig på grund af diabetes mistede synet på begge øjne.

Den umiddelbart hårde skæbne har dog på intet tidspunkt fået lov at begrænse den seje thybo, som indtil 30. juni 2009 var ansat som informatør i Dansk Blindesamfund Thy-Mors. Denne dato blev stillingen som informatør nedlagt, og Agnete Odgaard-Jensen måtte se sig sparet væk efter 30 år. Siden har hun fortsat sit aktive arbejde som selvstændig foredragsholder i sit eget firma ”Soldrys”.

Derudover kan hun også skrive forfatter på visitkortet, idet hun har udgivet flere bøger, blandt andet kogebøger. Men først og sidst må nok nævnes den første bog fra Agnete Odgaard- Jensen, der har titlen ”Kunsten at bevare livsmodet trods modgang”, som til hver en tid vil kunne motivere og opmuntre læsere i livets forskellige situationer.

Ligesom bøgerne stadig er populære, er der efter 40 år også stadig stor efterspørgsel på foredragene rundt om i landet.

Agnete Odgaard-Jensen har tre foredrag: ”Kunsten at bevare livsmodet trods modgang”, ”Køkkenskriver - forfatter” og ”Blind - hvad så?”

- Jeg tilpasser det enkelte foredrag alt efter hvilke mennesker, jeg står overfor, og hvilke ønsker folk har til emne og varighed, fortæller Agnete Odgaard-Jensen.

For hende har friheden altid haft fire ben i skikkelse af en trofast og dygtig førerhund. Men en tobenet assistent har hun også i sin mand, Frank Odgaard-Jensen, som ofte fungerer som chauffør.

Herudover vil den selvstændige kvinde helst, så vidt muligt, klare sig selv. Og det virker til at gå helt fint.

Når man har førerhund får man et måske endnu tættere forhold til sin hund, end når hunden udelukkende er et kæledyr.

Med kærligheden følger sorgen sommetider, og sorgen har Agnete Odgaard-Jensen også oplevet for nylig.

Den trofaste gyldne labrador/golden retriever Saturn nåede at være hendes følgesvend i 12 et halvt år, før den i januar i år måtte drage videre.

I dag har en ny førerhund indtaget pladsen ved Agnetes højre side, men de mellemliggende måneder blev det ikke til så mange gåture i naturen, som hun ellers nyder hver dag.

- Viggo er kun 16 måneder, og vi har haft ham i to uger nu. Han er en stor hund og meget stærk, og vi skal lige lære hinanden at kende, fortæller Agnete Odgaard-Jensen om den smukke førerhund.

Frank Odgaard-Jensen har tydeligvis også et fantastisk forhold til husets nye firbenede ven, og Viggo har allerede helt styr på, at lige så snart bøjlen kommer over ryggen, så er han på arbejde. Når bøjlen tages af har han fri.

Stadig er der meget at lære, når man kun er knap halvandet år, men tiden ligger foran Viggo sammen med Agnete og Frank Odgaard-Jensen.

Hovedpersonens lyse livssyn skal afrunde artiklen om den lokale jubilar, som i sin bog ”Kunsten at bevare livsmodet trods modgang” blandt andet skriver: ”Tanker har enorme kræfter. Derfor er det vigtigt, at vi tænker positivt i stedet for negativt. Vi må bruge dét, vi hver især har. Ingen kan bruge dét, de ikke har”.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...