Elever fra jordbrugs- og fødevareuddannelserne i høj kurs for tiden, lyder meldingen fra Nordic Food College

TØDSØ: Interessen for ernæringsassistentuddannelsen på Nordic Food College i Tødsø er støt stigende i øjeblikket - både fra elever og fra erhvervslivet. Det fremgår af en pressemeddelelse fra EUC Nordvest, som uddannelsen hører under.

Ved starten 10. august på grundforløb 2 (GF2) noterede skolen sig for et optag på ni elever på ernæringsassistentuddannelsen, hvilket går fint i tråd med, at der for tiden generelt er en stor efterspørgsel på elever fra jordbrugs- og fødevareuddannelserne på Nordic Food College, hedder det. På Nordic Food College oplever begge skolens afdelinger i øjeblikket en markant stigning i antallet af henvendelser fra lokale virksomheder, der søger lærlinge fra jordbrugs- og fødevareuddannelserne.

- Vi kan tydeligt mærke en stigende efterspørgsel. Jeg får jævnligt forespørgsler fra virksomheder, der søger med lys og lygte efter en eller flere lærlinge. Derfor er det også glædeligt, at vi har fået et rigtig fint optag på ernæringsassistentuddannelsen. Til gengæld er vi mere udfordret, når det kommer til at imødekomme efterspørgslen på gastronom- og gourmetslagterelever: De hænger desværre ikke på træerne i øjeblikket. Men efterspørgslen er der, så vi håber da, at nogle af de unge, der endnu ikke er kommet i gang med en uddannelse, kunne have lyst til at gå den vej, lyder det fra uddannelseschef Peter Schyum Jensen fra Culinary på Nordic Food College.

Og tendensen er faktisk den samme i Nordic Food Colleges anden afdeling, som er Morsø Landbrugsskole.

- Alene inden for de seneste fire dage har jeg fået seks henvendelser fra landmænd, der søger en landbrugselev, og hertil kommer så de 10 landmænd, der allerede står på venteliste til en af vores elever. Der er en enorm efterspørgsel, og selv om vi faktisk har en god søgning til grundforløb 1 (GF1) på jordbrugsuddannelserne, er virkeligheden ikke desto mindre, at vi skal bruge nogle flere GF2-elever her til efteråret, hvis vi skal have en chance for bare tilnærmelsesvist at kunne imødekomme den massive efterspørgsel, siger forstander Jonas Lundgren Bach fra landbrugskolen og fortsætter:

- Samme billede tegner sig på anlægsgartneruddannelsen. Også her har vi brug for flere elever, hvis vi skal kunne imødekomme forespørgslerne fra erhvervet. Og det er ikke, fordi søgningen på jordbrugsuddannelserne er faldet, at vi står i den her situation. Vores optag ligger faktisk temmelig stabilt, men behovet for elever er utrolig stort, og derfor skal vi gerne have endnu flere til at vælge disse uddannelser.

Overvejer man en karriere inden for jordbrug eller fødevareerhvervet er der, hedder det i pressemeddelelsen, med andre ord, al mulig grund til at ”rykke på det” her og nu. Mulighederne for at få en god læreplads er særdeles gunstige i øjeblikket, og selv om der var start på de ny GF2-hold 10. august, lyder meldingen fra Nordic Food College, at man stadig kan nå at sikre sig en plads.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...