Erindringsværksteder og slægtsforskningsaftener på lokalhistorisk arkiv i Nykøbing

NYKØBING: Er man interesseret i slægtsforskning og lokalhistorie, så er der mange tilbud hos Morsø Slægtshistoriske Forening her i foråret, fortæller formand Randi Ottosen. Foreningen har ca. 40 medlemmer, der hjælper hinanden med interessen, og andre er velkomne til at få hjælp, når de mødes i lokalhistorisk arkiv ved Dueholm Kloster. Her i foråret gælder det især folketællinger og kirkebøger, gamle aviser online, søgning på nettet og formidling af slægtshistorie.

Onsdag aften 26. februar er der generalforsamling og herefter foredrag om ”Slægtsforsking anno 2020” ved Kirsten Sanders.

Dertil er der erindringsværksteder om formiddagen onsdag 19. februar om familieoptegnelser, onsdag 4. marts om tekst og billeder, onsdag 18. marts om gamle dokumenter, onsdag 1. april om kvinderne i slægten, onsdag 22. april om, hvordan man interviewer ældre familiemedlemmer, onsdag 6. maj og onsdag 20. maj uden særskilte temaer.

Videre er der slægtsforskningsaftener onsdag 11. marts om at søge i gamle aviser, f.eks. efter dødsannoncer, onsdag 25. marts om fotografier, onsdag 15. april om borgerskaber og skifter, onsdag 29. april om familiens bopæle samt onsdag 13. maj og 20. maj uden særskilte temaer.

Foreningen er medlem af landsforeningen Danske Slægtsforskere, på hvis hjemmeside man kan finde flere oplysninger om den lokale forening på: www.slaegt.dk.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...