Man hører ofte, at det er en god idé at vaske sengetøj hver eller hver anden uge. Men hvis sengetøjet ikke er beskidt, og ingen i familien lider af allergi, er det faktisk kun nødvendigt at vaske det én gang om måneden.

Det koster tid, vand og strøm at vaske tøj, og miljøet forurenes med CO2 og kemikalier. Derfor er det en god idé at lade sengetøjet blive på, til det virkelig trænger.

Hvis du er sund og rask, bliver du ikke syg af at ligge en måned i det samme sengetøj. Du ligger så at sige bare i dig selv. I gamle dage blev sengetøjet skiftet til jul, forår og efterår. Kommer der urin, blod eller opkast i sengen, skal sengetøjet naturligvis skiftes.

Lider du af astma eller allergi, anbefaler Astma-Allergi Danmark, at du vasker sengetøj ved 60 grader mindst hver 14. dag. Dyner og puder skal vaskes fire gange årligt ved 60 grader og tørre i tørretumbler. Astma-Allergi Danmark anbefaler desuden, at man som astmatiker eller allergiker bruger rullemadras, som også skal vaskes fire gange om året ved 60 grader - så er der en barriere ned til selve madrassen, der ikke kan vaskes.

Det anbefales i stedet, at man dagligt ryster dyne og pude, og børster lagnet med hånden. Man kan også ryste puderne ud af det åbne vindue, eller hænge den og dynen til tørring i den friske luft.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...