Uddeleren tilbød butikken to firkantede øer på gulvet, og fredag var der straks gang i handelen i ”filialen”

GLYNGØRE: - I disse tider er det meget svært at være butiksdrivende, og vi havde - for at følge sundhedsmyndighedernes anvisninger - lukket butikken på ubestemt tid. Vores udgifter er de samme, mens indtægterne var gået helt i stå, fortæller Gitte Skov, Glyngøre, som i november åbnede genbrugsbutikken Sammen-Surium på Bredgade 40 i Glyngøre sammen med sin mand, Mogens Smedegaard, og søn, Jeppe Smedegaard Skov.

Det er en butik med ny og gamle ting, retro, vintage og kunsthåndværk samt et lille reolmarked.

Men så fik hun en sms fra Nicki Damgaard, der er uddeler i Super Brugsen i Glyngøre:

- Han havde hørt, at vi var lukket ned, og tilbød os derfor at rydde en del af sin nonfoodafdeling, så vi kunne få nogle hylder kvit og frit at sælge vores varer fra, så det kunne give os noget omsætning, mens vi venter på bedre tider. Det var en kæmpe overraskelse og en fantastisk omsorgsfuld og næstekærlig handling, som han fortjener stor ros for, siger Gitte Skov.

Fredag 3. april var hun med mand og søn så i Super Brugsen for at indrette den ny ”filial”

- Vi synes selv, det er blevet så fint. Vi havde samlet i kurve, og egentlig var vi bange for, at det slet ikke kunne være der. Men det gik meget fint. Så nu har vi to store firkantede øer på gulvet med hylder hele vejen rundt. Allerede mens vi var der, blev der solgt nogle varer, fortæller Gitte Skov:

- Vi var på Formlandmesse sidst i januar, og der købte vi en hel del påskevarer og maritime effekter, bl.a. modelskibe, badenymfer, kunsthåndværk af drivtømmer og skaller som lysestager.

Gitte Skov er pensioneret lærer, mens Mogens Smedegaard er pensioneret fra jobbet som reservedelsmand hos Ford i Nykøbing Mors. Jeppe Smedegaard Skov læser miljøteknoogi i Aarhus.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...