Det er 48. gang, Morsø Fodslaw kalder til julemotion i Legind Bjerge

LEGIND: Traditionen tro er andenjuledag 26. december en dag, hvor der skal motioneres over det ganske land. For Morsø Fodslaw er det 48. gang, man kalder til julemotionstur i Legind Bjerge. Også i år har medalje og diplom motiv fra et af H. C. Andersens eventyr, fortæller koordinator Lisbeth Nielsen fra den lokale fodslawklub, der blev stiftet 1970 og nu har 125 medlemmer, inklusive en snes stykker, som bor og går i Skive.

Turene i Legind Bjerge udgår fra et af drivhusene i Jesperhus Blomsterpark. De er udsat p-vagter, som viser vej fra p-pladsen til startstedet, hvor man kan vælge mellem ruter på tre, seks eller 10 kilometer. Alle ruter kommer ned i skoven til rastepladsen, hvor der udleveres en kopi varm bouillon. Er man til andet, kan der købes både varme og kolde drikkevarer, forklarer Lisbeth Nielsen.

De to korte ruter kan køres med barnevogn, og på alle tre ruter er man velkommen til at tage hunden med i snor. Efter turen kan der købes gløgg og æbleskiver.

Lisbeth Nielsen fortæller, at andenjuledag 2018 havde man 584 deltagere, men rekorden er højere - faktisk er den 654 fra 2011. Det koster 20 kr. at deltage. Hvis man ønsker medalje og diplom, er deltagerprisen 45 kr. Der kan betale kontant eller med mobile pay.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...