Pengene fra landsindsamlingen går til Yemen og Mozambique samt herhjemme sygdomsramte hjemløse og voldsudsatte kvinder

MORS: Røde Kors på Mors opfordrer nu morsingboerne til at tage ja-hatten på, siger indsamlingsleder Knud Erik Tingstrup forud for indsamlingen søndag 6. oktober. Der mangles nemlig stadig indsamlere - men til gengæld lokker Tingstrup så med, at man kan få lidt motion på gåturen, som starter i Røde Kors-butikken på N. A. Christensensvej, efter at man har fået morgenkaffe og rundstykker.

- En indsamler kommer typisk hjem med omkring 1000 kr., og for det beløb kan Røde Kors støtte en voldsudsat kvinde og hendes børn i seks måneder eller sikre et års rent drikkevand til 37 mennesker i nød eller skaffe mad til en hel familie i fire måneder eller købe presenninger, som kan give 10 familier ly og beskyttelse mod vind og vejr eller købte varme tæpper til 20 katastroferamte børn, fortæller Tingstrup.

Han forklarer, at en del af de penge, der samles ind 6. oktober, går til de mange familier i Yemen, der savner mad og medicin efter mange års borgerkrig. I alt er der 24 mio. mennesker i landet, som har brug for hjælp.

En anden penge går til familier i Mozambique, hvis hjem blev skyllet væk af den voldsomme cyklon Idai og de efterfølgende oversvømmelser.

Endelig går nogle af pengene herhjemme til sygdomsramte hjemløse, så de ikke udskrives til at bo på gaden, og til voldsudsatte kvinder, der har været på krisecentre.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...