minimotorcykler: Masser af hestekræfter på vejene i juni

Adrenalin og hestekræfter er kodeordet, når Breum Borger- og Landboforening, Global Pigs og AMK (Aarhus Motorklub) den 15. juni spærrer gaderne i Breum af for at gøre plads til Breum Race, hvor minimotorcykler og 50 ccm kommer op på en 150 km/t på langsiderne.

Én af arrangørerne, Johan Kjær, fortæller, at Breum er det eneste sted i Danmark, hvor gaderne lægger asfalt til motorcykel ræs. -I år er vi endda så heldige, at eet af løbene er en del af det danske mesterskab i klassik road racing 50 ccm – altså ”rigtige” knallerter fra ”da mor var dreng” og knallerter havde gear, lyder det glade budskab fra foreningen, der tilføjer, at det er første gang i mange år, at der er givet tilladelse til at afholde DM på offentlig vej.

De knallerter, der kommer til Breum er dog mere end bare almindelige ”gamle knallerter”.

-Vi snakker stadig 50 ccm, forklarer Johan Kjær og tilføjer: -Men med omkring 20 hestekræfter og en topfart tæt på 150 km/t er det med garanti noget, enhver ung – og ældre - knallertkører kun kan drømme om.

Hele arrangementet har sin rod i Road Racing, som bliver kørt på baner som Padborg Park, Jyllands Ringen og Ring Djursland – men er også lidt inspireret af lignende gadeløb på Isle of Man. Ud over 50 ccm knallerterne, bliver der kørt tre andre klasser til Breum-Race.dk, nemlig mini motard, kåbecykle (MINI RR) og scooter.

- Vi håber, mange vil tage turen til Breum 15. juni og opleve lyden, farten og duften og samtidig få en snak med kørerne fra både ind- og udland, lyder det fra Breum Borger- og Landboforening.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...