Ved spørgsmål kan gravide rette henvendelse til deres fødselssted eller egen jordemor i Thisted

THY-MORS: Fra tirsdag 1. maj kan jordemødre igen hjælpe kvinder med at føde i eget hjem, meddeler Region Nordjylland i en pressemeddelelse. Grundet udbruddet af coronakrisen har der midlertidigt været lukket for hjemmefødsler siden 24. marts, men nu er det igen muligt at få jordemorhjælp til at bringe et barn til verden i eget hjem under visse betingelser.

- Det er en rigtig god nyhed, at den positive udvikling i coronapandemien gør, at vi igen kan tilbyde fødende muligheden for at føde i eget hjem. En fødsel er en stor og glædelig begivenhed, og vi ønsker naturligvis at give de fødende de bedst mulige betingelser for at få en god fødsel, siger regionsrådsformand Ulla Astman (S).

Jordemoren, der er til stede ved hjemmefødslen, vil følge Sundhedsstyrelsens anbefalinger for hygiejne og brug af værnemidler under fødslen. Anbefalingerne er de samme som ved fødsel på hospital, og jordemoderen medbringer selv værnemidlerne.

Den gravide skal podes for coronasmitte inden fødslen, og ved mistanke om eller bekræftet smitte skal fødslen foregå på hospital. For at man kan føde hjemme må hverken den fødende eller medlemmer af husstanden have symptomer på at være smittet med coronavirus eller have sygdommen covid-19.

- Man kan være helt tryg ved at føde hjemme - også i coronatider, og vi tager de nødvendige forholdsregler, så det både er trygt for den fødende og for jordemoren. Med retningslinjerne kan vi skabe de bedst mulige rammer for, at fødslen bliver god og tryg for alle, siger Helle Høy Simonsen Hansen, der er chefjordemor på Regionshospital Nordjylland.

Ved spørgsmål kan gravide rette henvendelse til deres fødselssted eller deres egen jordemoder i enten Aalborg, Hjørring eller Thisted.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...