Fra og med ferniseringen lørdag eftermiddag 29. juni frem til og med fredag 2. august viser Galleri Heltoften i Flade for tredje gang værker af billedkunstner Pia Viborg fra Aarhus, men oprindelig fra Thy. Der er åbent hver torsdag-søndag om eftermiddagen og ellers efter aftale, oplyser galleriejer Anette Jensen. I galleriet viser man tillige keramik af Merete Strøm fra Randers foruden silketørklæder og kimonoer samt lokale produkter.

Anette Jensen fortæller, at Pia Viborg kalder sig selv for tingfinder, fordi hun samler ting og skrot op på sin vej - i hvert fald, hvis det råber på at blive en del af en skulptur og har en historie at fortælle - eller måske et udtryk, der kalder på en humoristisk vinkel. Kunstneren, der bl.a. er kendt for sine gavlmalerier i Nørhalne, bruger ofte samfundskritik som aktiv medspiller i både malerier og skulpturen, men altid med humor og fortælling som drivkraft.

I sit skulpturelle udtryk bruger Pia Viborg hovedsageligt papir, der patineres på utallige måder, hvorefter skrot og skrammel bliver indføjet og får nyt liv i hendes fabulerende væsener. Billederne er ligeledes bygget op i papir, tryk, collage og akrylmaling.

Pia Viborg, der i mange år har været tilknyttet Skive Museum som underviser på billedskolen, arbejder med billedkunst på fuld tid, og udover hendes egne værker, har børn og kunst som sådan en stor plads i hendes virker, også med udsmykningsopgaver.

W

heltoften.dk,

Udstilling med værker af Pia Viborg

29. juni-2. august i Galleri Heltoften i Flade

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...