friluftsrådet: Der gives midler til oplevelser

Bestyrelsen i Friluftsrådet har valgt at bevillige næsten 1. mio kroner til nye friluftsprojekter i Nordjylland.

Det store beløb skal hjælpe med at styrke det midtjyske friluftsliv, hvor man blandt andet vil få glæde af et nyt kunstigt rev med snorkelsti i Vesthimmerland, en spiselig mindelund i Arentsminde, en terapihave og en ny kajakbro i Aalborg.

- Vi er glade for, at Friluftsrådet kan støtte så gode projekter, som forbedrer naturoplevelserne for så mange borgere i Nordjylland, det har stor værdi for os alle at komme ud i naturen siger Jan Ejlsted, der er direktør for Friluftsrådet.

De støttede projekter i Nordjylland er som følger:

• Brønderslev: I Brønderslev Kommune har fået 100.000 kr. i tilskud til et projekt, der skal formidle naturen og kulturhistorie gennem stier og skilte.

• Hjørring: Vidstrup Borgerforening har fået 25.000 kr. i tilskud til naturaktiviteter for børnehavebørn.

• Jammerbugt: Ingstrup Forsamlingshus-Borgernes Hus har fået 95.000 kr. i tilskud til en parmakulturhave til brug i undervisning og formidling om skohavedyrkning. Jægerum Søparkudvalget har fået 20.000 kr. i tilskud til etablering af sheltere og bålpladser. Arentsminde Borgerforening har fået 43.500 kr. i tilskud til etablering af spiselig mindelund ved Arentsminde.

• Mariagerfjord: Velfærdssekretariatet, Mariagerfjord Kommune, har fået 89.000 kr. i tilskud til afholdelse af kursusdage om natur of friluftsliv.

• Vesthimmerland: Limfjordmuseet Løgstør har fået 100.000 kr. i tilskud til etablering af et kunstigt rev med snorkelsti. Vesthimmerland Kommune har fået har fået 120.000 kr. i tilskud til etablering af terapeutisk haveanlæg ved Vitskøl. Blære Multicenter har fået 175.000 kr. i tilskud til etablering af faciliteter til brug for friluftsliv og læring i naturen.

• Thisted: DcH Sydthy har fået 20.000 kr. i tilskud til etablering af aktivitetsbane i Hurup.

• Aalborg: Aalborg Havkajakklub har fået 50.000 kr. til etablering af ny flydebro til isætning af kajakker og badning. Ejerlauget Kronene-Toppen-Syd har fået 20.000 kr. i tilskud til etablering af bålsted, borde-/bænkesæt og plantekasser.

I alt er der i denne omgang blevet uddelt 13.978.000 kroner til 110 projekter i Danmark, der alle forsøger at styrke tre kerneområder:

• Flere ud i den nære natur: Projekter, der skaber nye muligheder for friluftsliv og fællesskaber i den nære natur, og som dermed får flere ud i naturen.

• Bedre forståelse af naturen: Projekter, der forbedrer befolkningens naturforståelse gennem aktiviteter i det fri.

• Undervisning i naturen: Projekter, der udvikler skolernes mulighed for naturbaserede undervisningsforløb i nationalparker, naturparker, eller andre større naturområder.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...