sikring: Undgå indbrud efter ferien

Hvis du vil undgå skader efter både indbrud, strømafbrydelser og utætte vandrør, er det nu, du skal sørge for at sikre dit sommerhus.

Danskerne er blevet bedre til at forebygge indbrud i deres sommerhuse. Det er konklusionen hos brancheorganisationen TEKNIQ Arbejdsgiverne efter nye tal fra Rigspolitiet viser, at den faldende tendens de senere år i antallet af indbrud ser ud til at fortsætte.

Sidste år blev der anmeldt 2.649 indbrud i fritids- og kolonihavehuse mod 2.988 året før. Til gengæld viser tallene fra første kvartal i år en svag stigning i antallet af anmeldte indbrud. Og det er netop i de perioder, hvor sommerhusene står ubrugte hen (især om vinteren), at tyvene er på spil.

Derfor er der ifølge brancheorganisationen TEKNIQ Arbejdsgiverne brug for, at sommerhusejerne stadig benytter sommeren til at forebygge besøg fra ubudne gæster.

- Der er ikke noget værre end at starte sommerferien med at vende tilbage til et sommerhus, der er blevet ryddet af tyve. Et effektivt alarmsystem kan i mange tilfælde være med til at holde de langfingrede ”besøgende” på afstand.

Han anbefaler desuden, at man samtidig kan benytte lejligheden til at få installeret overvågning på strømforsyningen, røgalarmer og vandlækager.

- Det er her om sommeren, hvor tiden og overblikket er til det, at man bør overveje at sikre sommerhuset med elektroniske alarmudstyr, så man i årets mørke og frostklare døgn trygt og hjemmefra kan lade sommerhuset passe sig selv, siger teknisk konsulent Mads Risgaard Knudsen, fra sikringsgruppen hos TEKNIQ Arbejdsgiverne, og uddyber:

- Ud over en veldækkende, elektronisk indendørs sikring kan man også investere i særligt effektive kriminalpræventive løsninger. Det kan fx være noget så enkelt, som at udvalgte indvendige lamper tændes vilkårligt i døgnets mørke timer, og at udvendige lamper tændes når personer nærmer sig sommerhuset, forklarer Mads Risgaard Knudsen.

Han understreger, at sommerhusejere kan gøre brug af boligjobordningen til at opnå et fradrag, når de installerer tyverialarmer.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...