Det er foreløbig udsat en måned, men så regner man med at kunne starte en spændende og anderledes tur gennem byen

NYKØBING: Museum Mors har en kunst- og kulturformidler for børn og unge, Mette Elimar Jensen, og i den kommende tid inviterer hun børnene med på en spændende og anderledes tur gennem Nykøbings gader. Det skulle have været første gang søndag eftermiddag 29. marts, men på grund af covid-19-krisen og regeringens foranstaltninger, er premieren nu udsat til onsdag onsdag 19. april.

På turen rundt i Nykøbing fortæller hun om børnenes liv i byen i gamle dage, både når der var fest og ballade, og når der pligterne kaldte.

- Kan I forstille jer lyden af rulleskøjter, der rumler hen ad fortorvet en tidlig forårsdag, eller de fint pyntede cykler, sæbekassebiler og dukkevogne i optog gennem byen til Børnehjælpsdagen, spørger hun og lover historien:

- I får også fortalt historierne, fra dengang børnene arbejdede på tobaksfabrikken eller som bydreng, barnepige eller fejedreng, når de havde fri fra skole.

Udover de gode historier kan man også prøve at gætte, om der har kørt busser i gågaden, eller se, om man kan få øje på en smuk blå blomst, som blomstrer hele året. Turen begynder på Dansk Støberimuseum og slutter en time senere på Kirketorvet.

Børnene er velkomne til at tage deres voksne med, siger Mette Elimar Jensen.

Nærmere på museets hjemmeside: www.museummors.dk.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...