Den tidligere frimenighedspræst på Mors er nu valgmenighedspræst på Fyn

HURUP: Mandag aften 27. januar indbyder Det Grundtvigske i Sydthy i samarbejde med Folkeuniversitetet til foredrag i Hurup Kirkecenter ved Ole Kobbelgaard, indtil for nylig frimenighedspræst i Øster Jølby, men nu valgmenighedspræst i Sdr. Nærå på Fyn. Han har kaldt foredraget ”Fuld frihed - eller pengene tilbage”

Og forud for foredraget skriver han:

- ”Frihed er det bedste guld” synger vi i Højskolesangbogen. Og med megen rette. Det er vel ikke for ingenting, vi kalder os ”De frie kredse”. Men er vi nu også helt enige om, hvad vi synger om, når vi besynger den, friheden? Forståelsen af frihedsbegrebet har nemlig undergået en kolossal forvandling gennem de seneste århundreder, ja, bare de seneste årtier.

Ole Kobbelgaard trækker i foredraget nogle tråde tilbage for at se på forståelsen af friheden både historisk og aktuelt, fra frigørelsen fra formynderiet og frem mod frihedsrettighederne, som de blev formuleret af det franske folk efter revolutionen i Paris’ gader i 1789:

- Og vi runder fejende flot af med at fejre individets fuldkomne og uindskrænkede sejr med frit valg på alle hylder: Fuld ytringsfrihed til alle, frit sygehusvalg og ”alle har ret til et fedt køkken”. For det er vel en sejr eller, spørger han.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...