messe: Foreninger i Midtmors samles 28. september

Skolebestyrelsen og ledelsen ved Øster Jølby Skole har i længere tid drømt om at arrangere en foreningsmesse, hvor alle egnens foreninger kan præsentere deres tilbud for både børn og voksne. Nu er der sat dato på arrangementet, nemlig lørdag 28. september.

Søren Brogaard Jørgensen, viceskoleleder på Øster Jølby Skole, har været i gang med at maile og ringe rundt til en lang række foreninger i Øster Jølby og omegn.

- Jeg har efterhånden fået så mange positive tilkendegivelser, at jeg godt tør sige, at vi laver en foreningsmesse 28. september i forbindelse med, at vi også vil afholde Folkeskolernes Dag den lørdag. Så vi slår to fluer med ét smæk. Først bruger vi et par timer om formiddagen på at vise skolen frem og vise forældrene de ting, vi har lavet i forbindelse med en emneuge, vi skal have om klimaet. Imens kan foreningerne stille deres stande op, og så er vi klar til at gå ud og besøge alle foreninger bagefter, siger han.

Messen bliver både på skolen, i hallen og på arealet mellem hallen og skolen.

Foreløbig har 15 foreninger givet tilsagn om at deltage.

- Og så har jeg næsten lige så mange, der afventer eller lige vender tilbage. Det skal nok blive godt, det er jeg sikker på, siger viceskolelederen.

Han ser det som en stor fordel, at arrangementet holdes sammen med Folkeskolernes Dag, hvor eleverne og deres forældre i forvejen skal hen på skolen.

- Alle foreningerne får mulighed for at præsentere deres forening og måske få udvidet medlemslisten, og vi som skole ser frem til at få alle foreningerne ind i huset og få skabt en kontakt, som vi også kan få gavn af, siger Søren Brogaard Jørgensen.

Han understreger, at hvis der skulle være nogle foreninger, der ikke er blevet kontaktet, men som gerne vil være med, så skal de endelig henvende sig.

- Vi inviterer jo alt fra haveforeningen, Hjerteforeningen, Folkekirkens Familiestøtte og Fodslaw til spejdere, håndbold og fodbold. Foreningsmessen er ikke kun for foreninger, der henvender sig til børn. Deres forældre er jo også med. Det handler om synliggørelse af, hvilke foreninger der er i området, og der er mange, siger Søren Brogaard Jørgensen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...