Strækningen fra Ikast C til Herning er på ni kilometer, og arbejdet foregår i aften- og nattetimerne

HERNING: Vejdirektoratet lægger nu ny, klimavenlig asfalt på rute 15, også kendt som Herningmotorvejen, mellem Ikast C og Herning. Arbejdet foregår fra søndag 7. juni og omkring frem uger frem på en strækning på ni kilometer fra afkørsel 38, Ikast C, og frem til rundkørslen ved Dronningens Boulevard i Herning. Af hensyn til trafikanterne udføres arbejdet i aften- og nattetimerne, fremgår det af en pressemeddelelse, men dårligt vejr kan udsætte arbejdets afslutning.

Asfaltarbejdet starter med, at den gamle belægning affræses. Herefter udføres der lokale reparationer i den underliggende belægning. Endelig udlægges der ny belægning, og til slut påføres der striber. Resultatet bliver en mere jævn kørebane, en bedre køreoplevelse og mindre rullemodstand for trafikanterne, lover Vejdirektoratet.

Først udføres det østgående spor. Imens ledes den østgående trafik ad omkørsel på landevejen mellem Herning og Ikast, og de østgående ramper på strækningen spærres under arbejdet.

Når det østgående spor er færdiggjort, skiftes der over til det vestgående spor, hvor den vestgående trafik ledes ad omkørsel på landevejen. Her er de vestgående ramper på strækningen spærret.

Omkørslerne er kun om natten. Der er åbent for normal trafik i dagtimerne.

Vejdirektoratet beklager på forhånd de gener, som arbejdet vil medføre for vejens naboer og trafikanterne, hedder det i pressemeddelelsen.

Nærmere på: www.trafikinfo.dk og www.vejdirektoratet.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...