Nykøbing Mors udvider paletten med en ny østers- og skaldyrsevent. Oyster Final løber af stablen den 6. april 2019 og Morsø Sejlklub og Marina i Nykøbing danner rammen om Oyster Final lørdag den 6. april 2019. Som Østers- og Muslingepremieren markerer sæsonstarten for østersfiskeriet i oktober, markeres her sæsonen afslutning nu med en finale.

Det er første gang, at Oyster Final afvikles, og begivenheden er dermed nyeste skud på stammen i Danmarks Skaldyrshovedstad. Eventen er arrangeret af Morsø Kommune i samarbejde med Morsø Sejlklub og Marina samt Vilsund Blue.

-Det er naturligt, at vi som Danmarks Skaldyrshovedstad udvider med en ny østers- og skaldyrsevent, siger borgmester Hans Ejner Bertelsen (V), Morsø Kommune.

Oyster Final byder på kokkeworkshop med nogle af landets største kokke, der vil benytte råvarer som Limfjordsøsters, mens publikum har mulighed for at deltage i konkurrencen ”The Dirty Oyster – Årets Folkeøsters”. Vinderen vil blive kåret af et bredt sammensat dommerpanel.

Oyster Final stiller dermed skarpt på smagsnuancerne i de forskellige østers og giver publikum mulighed for at opleve, at østers tager smag efter området, de kommer fra – også kaldet ”merroir”.

-Vi er så heldige at have to østersarter her i Limfjorden. Til Oyster Final vil der være fokus på netop smagen af de forskellige østers, ligesom der vil være østers fra b.la. den hollandske, franske og spanske kyst, siger Hans Ejner Bertelsen.

Publikum har desuden mulighed for at opleve, hvordan livet formede sig ved Limfjorden i stenalderen. Arkæologer fra Stenaldercenter Ertebølle gæster Oyster Final med en særudstilling om den kendte køkkenmødding af østersskaller. Affaldsdyngen giver et unikt indblik i Ertebøllefolkets liv og hverdag for 6000 år siden ved Limfjordens kyst.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...