Vi skulle nødig nå dertil, at vi helt må stoppe med at teste, siger regionsrådsformand Ulla Astman (S)

NORDJYLLAND: I en pressemeddelelse lørdag 21. marts fra Region Nordjylland hedder det, at nogle steder i landet er der nu indført midlertidigt stop for at teste personale. Men sådan er det ikke i Nordjylland - endnu, i hvert fald. Men covid-19-testning skal bruges med omtanke, understreger regionsformand Ulla Astman (S).

Det er testmængden, der påkræver opmærksomhed, fremgår det. Sundhedsstyrelsen har udsendt retningslinjer, som man følger i forhold til, hvilket personale man tester, når der er pres på testkit. Det betyder, at personale både skal have symptomer og bestride en kritisk funktion for at blive testet.

- Jeg forstår godt, hvis en medarbejder føler sig usikker på, om man selv er smittet, og om man risikerer at smitte andre. Vi har desværre ikke mulighed for at teste alle, og vi skal helst ikke ende i en situation, hvor vi er nødt til at sige stop for test. Derfor er vi nødt til at forholde os meget stramt til, hvem vi tester, siger regionsrådsformand Ulla Astman i pressemeddelelsen.

Det fremgår, at hvis en medarbejder oplever symptomer på covid-19, skal man kontakte sin nærmeste leder. Lederen vil så vurdere, om der er grundlag for, at medarbejderen skal henvises til klinisk vurdering og eventuel test, eller om medarbejderen skal blive hjemme, indtil vedkommende har været symptomfri i 48 timer. Det er alene medarbejdere i kritiske funktioner, som efter aftale med ledelsen kan blive klinisk vurderet og eventuelt testet.

Denne model gælder på alle regionens områder, fremgår det.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...