Spillemændene har udgivet en ny cd med 16 sange, en dvd med sangene og en dokumentarfilm

HURUP: Gårdsangerne fra Thy har netop udgivet en ny cd med tilhørende dvd.

”Sange vi aldrig glemmer” indeholder 16 sange, der er liveindspilninger fra koncerter i Hurup Kirke og områdecenter Aabakken tilbage i marts 2019.

- Man kan både høre cd’en, men kan også se optagelserne på tv, hvor der er mulighed for at synge med. Samtlige sange kører med undertekster, fortæller Anne Alstrup fra Gårdsangerne fra Thy.

Blandt de 16 sange finder man kendte melodier som ”Jeg er sigøjner” og Åh. Marie jeg vil hjem til dig” samt klassiske gårdsangerviser som ”Gi’ en lille skærv til en fattig spillemand” og ”Den lille fugl bag min rude”.

- Cd’en med dvd’en er det største projekt, vi til dato har været med til. Vi har hidtil udgivet fem cd’er og eksisteret i 22 år. Men hidtil har vi været i studio for at indspille vores cd’er. Så vi var spændte på, hvordan det skulle gå med en liveindspilning. Men det lykkedes, siger Anne Alstrup, der sammen med sin mand Per har været med i alle år.

I dvd’ens 22 minutter lange dokumentar om orkestret hører man medlemmerne i orkestret fortælle lidt om sig selv og deres tilknytning til gårdsanger-truppen.

Dokumentaren er blevet sammensat af Joachim Plaetner Kjeldsen, der har fået Simon Alstrups hjælp til klipningen.

De to kendte hinanden, da Joachim Plaetner Kjeldsen også har arbejdet sammen Simon og broren Thomas Alstrup omkring deres band, Jonah Blacksmith.

De to er Anne og Per Alstrups sønner.

Faktisk har dokumentarfilmen allerede gjort indtryk på tv-stationerne TV Midt-Vest og TV2 Nord.

Den er flere gange blevet vist på kanalerne Mocca og Salto.

Cd’en kan købes på hjemmesiden www.shop.gaardsangernefrathy.dk, hvor man bliver gelejdet til enten webshoppen eller et telefonnummer for mundtlig bestilling.

Har man ikke en dvd-afspiller derhjemme, er der påtrykt et internet-link på omslaget. Så har man muligheden for at streame filmen og koncerterne via ens computer.

Prisen er 150 kroner og der er lavet 1000 eksemplarer.

Gårdsangerne fra Thy består ar 10 medlemmer i alderen fra 60 til 81 år.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...