Efterlyser genstande, fotoer og fortællinger om, hvordan morsingboerne reagerede på omvæltningerne

MORS: Som øvrige museer og arkiver ønsker også Museum Mors og Morsø Lokalhistoriske Arkiv at indsamle genstande, dokumenter, fotoer og fortællinger fra covid-19-krisen eller coronakrisen, skriver museumsdirektør Anders Have Espersen i en pressemeddelelse mandag 6. april.

- Udbredelsen af coronavirussen har skabt omvæltninger i vores daglige liv og en krise i det danske samfund og resten af verden, som vi for få uger siden slet ikke kunne have forestillet os. Der er ingen tvivl om, at vi lige nu lever i en tid, der i fremtiden vil blive set tilbage på som et helt særligt tidspunkt i både danmarkshistorien og verdenshistorien. Dette er uanset, hvornår krisen slutter, eller hvordan den ender med at udvikle sig, siger museumsdirektøren.

Han vil gerne, at fremtidens historikere, arkivbesøgende og museumspublikum kan blive klogere på, hvordan morsingboerne reagerede på omvæltningerne og oplevede denne helt specielle tid.

- Museet og arkivet er på udkig efter både de store og de små fortællinger og genstande i forhold til vores indsamling. Der kan både være tale om korte eller lange beretninger fra dagligdagen, nedskrevne tanker om den tilstand, vi befinder os i, butikkernes skilte, der angiver maksimalt antal kunder i butikken, en tom flaske håndsprit, takeaway-indpakning fra øens restauranter og cafeer, billetter til aflyste arrangementer, et hjemmelavet skoleskema fra børnenes hjemmeskoler, fotoer af udendørs fødselsdage med ekstra lang afstand mellem de få gæster, invitationer til aflyste konfirmationer m.v. Alt kan have relevans, så længe det har en eller anden forbindelse til den coronakrise, vi står midt i, sige Anders Have Espersen og fortsætter:

- Det er klart, at ikke mindst en del genstande er svære at aflevere til museet på nuværende tidspunkt. Både fordi museet er lukket på grund af krisen, og medarbejderne arbejder hjemmefra, men også fordi de stadig er i brug, f.eks. i øens butikker og spisesteder. Der skal derfor lyde en opfordring fra både museum og arkiv til, at morsingboerne undlader at kassere genstande, som de tænker kunne have interesse for indsamlingen. På den måde kan vi få samlet alle de relevante ting ind, så snart vores samfund åbner igen. Beretninger om dagligdagen under coronakrisen og digitale fotoer fra en forandret hverdag og en verden, der er vendt fuldstændig på hovedet, sidder museets medarbejdere dog allerede nu klar på hjemmekontorerne til at modtage og registrere for eftertiden.

Museumsdirektøren understrger, at både museet og arkivet behandler naturligvis personoplysninger i henhold til persondataloven. Ønsker man at være anonym, er dette naturligvis også helt i orden. Man må dog gerne lige skrive sin alder og sit køn.

Se kontaktoplysninger m.v. på: www.museummors.dk.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...