Virusfrygten har dog ført til, at skakspillere ikke længere hilser med håndtryk før og efter kampen, men nu med albuerne

MORS: Det blev til den tredje sejr i træk, da Morsø Skakklub mandag aften 9. marts vandt en klar sejr 6-2 over Herning Skakklub. Dermed slutter Morsø Skakklub sæsonen på en tredjeplads i A-rækken med 30½ point, kun overgået af Holstebro og Vorgod, fortæller holdleder Claus Hansen.

- Det er vildt godt, og det kan vi godt være stolte over. I den sene4ste sæson fik vi en sidsteplads i A-rækken, så der er sket en markant og god udvikling med holdet. Mere rutine, mere træning og en rigtig god holdånd har gjort forskellen, lyder det fra holdlederen.

En tredjeplads i holdturneringen er det bedste resultat i mange år for Morsø Skakklub:

- Det er også værd at bemærke, at Morsø Skakklub er flot repræsenteret på top-20-scorelisten med hele fire spillere. Helt i top ligger Jonas Plejdrup, der har haft en rigtig flot sæson, han har vundet seks ud af syv kampe, siger Claus Hansen.

De øvrige Morsø-spillere på top-20 listen er Jørgen Friestrup Madsen, som har vundet fem af syv kampe, Claus Hansen, som har vundet fire en halv af syv, og Peder Stauersbøl Laustsen, som har vundet fire af syv.

Holdlederen er nu spændt på, om klubben kan fortsætte den gode udvikling, når den ny holdskaksæson starter til efteråret. For selv om det er gået godt og over forventning, så er Morsø Skakklub en lille klub, der har brug for ny medlemmer, siger han. Og derfor tilbyder klubben gratis medlemskab i et år til ny medlemmer. Det kan man læse mere om på klubbens hjemmeside.

- Ikke alt var helt, som det plejer at være ved finalestævnet i Herning. Skak er endnu ikke den store tilskuersport som f.eks. håndbold eller fodbold, for det er nu engang sjovere at spille end det er at kigge på. Så der var ingen fare for, at finalerunden skulle blive aflyst på grund af corona (covid-19, red.), siger Claus Hansen og tilføjer:

- Der var dog den ændring, at man ikke skulle give hånd før og efter kampen, som det ellers er fast kutyme i skak. I stedet blev der lidt komisk hilst med albuer. En anden ændring var, at holdene blev fordelt i forskellige klasselokaler frem for at alle spillede i ét stort lokale.

W

morsskak.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...