Tirsdag aften 29. oktober spilles den første kamp på udebane mod Skive Skakklub

NYKØBING: Nu banker den ny skaksæson på døren, fortæller holdleder Claus Hansen, og tirsdag aften 29. oktober åbner Morsø Skakklub sæsonen med en holdkamp på udebane mod Skive Skakklub:

- Det bliver en svær kamp. Vi skal ind i løvernes hule, og de er helt sikre sultne efter revanche, siger Claus Hansen.

Han fortæller, at i fjor vandt Morsø heldigt over Skives fjerdehold med 4½-3½:

- Det bliver mere end svært at gentage succesen fra sidste sæson, fordi Skive Skakklub med over 50 medlemmer altid kan stille med et godt ottemandshold, forklarer holdlederen. Morsø Skakklub har til sammenligning kun 13 medlemmer, så bare enkelte afbud eller sygdom kan betyde, at det ikke er muligt at stille med et fuldt hold.

I sidste sæson fik Morsø Skakklub en dårlig start med nederlag i de første fem kampe. Herefter fulgte to sejre og et uafgjort resultat, men de gode resultater kom for sent, og man kunne ikke undgå sidstepladsen. Heldigvis undgik holdet at rykke ned i B-rækken, fordi resultater i andre rækker faldt heldigt ud.

Målsætningen for den nye sæson er klar: Bedre forberedelse inden sæsonstart og løbende tiltag for at få flere ny medlemmer til klubben:

- I denne sæson har vi fået tilgang af en ny spiller, John Buhl fra Glyngøre, som vi har store forventninger til. De ny spillere fra sidste sæson har fået større kamprutine, og en del af de ”gamle” spillere har forberedt sig ved at deltage i turneringer i andre skakklubber.

Udover en ny spiller på holdet, er Morsø Skakklub også klar med helt ny skaksæt og -ure takket være et flot sponsorat fra Thy-Mors Energi.

Som et nyt initiativ tilbyder Morsø Skakklub gratis medlemskab i et år. Derved håber klubben, at flere fra Mors, Salling og Thy kunne få lyst til at spille skak:

- Morsø Skakklub har brug for ny medlemmer og opfordrer derfor alle skakinteresserede til at besøge klubben, der hver torsdag spiller skak på Morsø Folkebibliotek, siger Claus Hansen.

Tilbuddet om gratis medlemskab gælder frem til 30. juni 2020. Det vil sige, at man skal melde sig ind i Morsø Skakklub i denne periode, hvis man vil spille gratis i et år. Det gratis medlemskab starter således fra indmeldelsesdatoen og et år frem. Der er kun én betingelse - man må ikke have været medlem af en skakklub under Dansk Skak Union de foregående tre år.

- Vi ved, at der er mange, som spiller skak hjemmefra over internettet. Men det giver et andet fællesskab og en større udvikling, hvis man har nogle ligesindede at mødes med og spille med. Så derfor vil vi gerne invitere folk indenfor i klubben, så de kan prøve at spille skak på et hyggeligt og sjovt plan sammen med en flok glade amatører, siger Claus Hansen.

Morsø Skakklub har ikke nogen krav til, hvor god man skal være til skak. Alle er velkomne i klubben, både unge nybegyndere, der aldrig har spillet skak før, og ”gamle” tidligere skakspillere, som af den ene eller anden grund er stoppet igen.

- Skak er stort set et nonverbalt spil. Det vil sige, at kender man først reglerne, ja, så kan man spille skak med alle, f.eks. under en ferierejse sydpå, hvor det er meget populært at spille skak på cafeer eller udendørs i parker. Alle nationaliteter er selvfølgelig meget velkomne i Morsø Skakklub, der prøver at sprede budskabet med et lille slogan: ”All nationalities are welcome - we only speak one language: We speak chess”, siger Claus Hansen.

Nærmere på klubbens hjemmeside: www.morsskak.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...