Kommunen inviterer til fyraftensmøde 5. marts, hvor man kan hører mere om den givende opgave

MORS: Der mangler pleje- og aflastningsfamilier i Morsø Kommune, som kan være med til at gøre en stor forskel for et barn, som trænger til omsorg, tryghed og stabilitet i tilværelsen.

Kommunen inviterer til fyraftensmøde 5. marts, hvor man kan hører mere om den givende opgave. Mødet foregår i tidsrummet fra kl. 17 til 19 i kantinen på Jernbanevej 7, 7900 Nykøbing Mors.

Her vil man kunne høre mere om det at være pleje- eller aflastningsfamilie.

Det kræver også overskud, og det er ofte et stort arbejde at hjælpe et barn på rette kurs i livet.

Hvert år er der børn, som får et nyt hjem i Morsø Kommune.

Lige nu er der lokale børn, som venter på at få en godkendt plejefamilie.

Der mangler familier på Mors, der har lyst, tid og overskud til at gøre en forskel for børn og unge. Interesserede skal kunne tilbyde et barn en opvækst i et miljø med trivsel, udvikling samt nære og stabile voksenrelationer.

Det er god hjælp at hente for familier på Mors, der påtager sig den vigtige opgave at være pleje- eller aflastningsfamilie. Center for Børn og Familier i Morsø Kommune står klar til at vejlede og rådgive lige fra den første dag. Familierne får den hjælp, de har brug for, så de kan sikre barnets trivsel og udvikling. Kommunen prioriterer et tæt samarbejde mellem en pleje- eller aflastningsfamilie og kommunens Familieplejekonsulent.

Hvis man overvejer at blive aflastnings- eller plejefamilie, kan man kontakte kommunen pr. mail, Frank Kruse Jakobsen, familieplejekonsulent: fkja@morsoe.dk eller Lone Vestergaard leder af familieudvikling og forebyggelse: lne@morsoe.dk.

Her kan man også høre nærmere om aflønning af pleje- og aflastningsfamilier.

Det kræver ofte nogle særlige kompetencer at have et barn i pleje eller aflastning.

Derfor tilbydes relevante kurser, temadage og arrangeres netværksgrupper.

Det ændrer sig hele tiden, hvor mange og hvilke børn, kommunen mangler familier til.

Derfor er man også meget velkommen til at sende jeres godkendelse fra Socialtilsynet til Familiekonsulenten på: fkja@morsoe.dk.

Så bliver man kontaktet, når kommunen har en opgave, der passer til ens familie.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...