Kommunens samarbejdspartnere er vigtige for, at Mors har arrangementer og events, siger borgmesteren

MORS: Morsø Kommune har besluttet at bakke om op arrangører i en svær tid her under covid-19-krisen. Det fremgår af en pressemeddelelse fredag. For at hjælpe sine samarbejdspartnere og måske skabe en smule ro i en svær tid er det besluttet at bakke op, hvis det skulle komme til en aflysning eller udskydelse, hedder det:

”Forhåbentligt kan nogle af de aflyste arrangementer blive afholdt på et senere tidspunkt, og hvis kommunen har givet tilsagn om støtte til et arrangement eller event, så gælder det også ved afholdelse på et senere tidspunkt,” skriver kommunen. Og videre hedder det: ”Mors er en ø, hvor mange mennesker bruger en masse tid og kræfter på at skabe arrangementer og events til glæde for øens beboere og en masse gæster udefra. Morsø Kommune bakker normalt op om mange af disse begivenheder, men i år er intet, som det plejer. Coronakrisen har allerede skabt et hav af aflysninger og der kan være udsigt til endnu flere. Det skaber naturligt nok også stor uro hos de lokale arrangører.”

Det er borgmester Hans Ejner Bertelsen (V), der gerne vil sende et budskab om opbakning til alle dem, som kommunen har givet tilsagn om økonomisk støtte i en samarbejdsaftale:

- Kommunens motto er, at ”sammen er vi bedst”. Vi står også sammen, når det er rigtig svært. De arrangører, som vi har sagt ja til at samarbejde med, skal ikke have trukket tæppet væk under sig, hvis de skulle blive nødt til at aflyse. De er utroligt vigtige for, at vi er attraktive som bosted og turistdestination og har en masse forskelligt at byde på. Og det skal vi forsat være, når der kommer mere ro på situationen, understreger Hans Ejner Bertelsen og tilføjer:

- Vi holder hånden under dem, så de lettere klarer sig igennem krisen. Vi vil indgå i en dialog med hver enkelt af vores samarbejdspartnere om, hvordan vi bedst muligt kan hjælpe dem inden for de rammer, vi har. Kort sagt: Kommunens engagement i mange af disse er tiltag langsigtet og forpligtigende, og det er i alles interesse, at vi hjælper hinanden igennem denne svære tid, siger borgmesteren.

Med dette budskab håber han, at der kan komme lidt ro og håb hos pressede arrangører. Det vides af naturlige grunde ikke endnu, hvor længe coronakrisen vil blive ved med at betyde aflysninger, men Morsø Kommune forbereder sig til at tage en dialog med de enkelte arrangører, hvis det bliver aktuelt.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...