Anne Mette Riis har en baggrund som sygeplejerske, men blev interesseret i akupuntur, da hun ventede sit første barn og fik bækkenløsning

NYKØBING: På søndag 7. juni er der gået 20 år, siden Anne Mette Riis etablerede sig som selvstændig akupunktur. Morsø Akupunktur & Coaching ligger nu på Gyring Nielsensvej 1 A på Refshammer i Nykøbing, hvortil det flyttede for et års tid siden efter at have ligget på Parkallé i mange år.

- Jeg havde været uddannet sygeplejerske i fem år, og ventede mit første barn. I forbindelse med graviditeten havde jeg bækkenløsning og blev opfordret til at prøve akupunktur. Smerterne i lænd og ben forsvandt efter fire akupunkturbehandlinger, og jeg blev i den grad nysgerrig på denne 5000 år gamle kinesiske behandlingsform. Så jeg brugte noget af min barsel på at læse om akupressur og akupunktur og besluttede mig for at tage den toårige uddannelse på weekendkurser, fortæller Anne Mette Riis, der fortsætter:

- Efter jeg blev færdig i juni 2000, arbejdede jeg deltids som akupunktør og sygeplejerske i syv år, men valgte at opsige sygeplejejobbet til fordel for akupunkturen, da det gav mig større arbejdsglæde og mere klientkontakt, selv om jeg måtte sige farvel til mange gode kollegaer. Så siden 2007 har jeg været selvstændig akupunktør på fuldtid og RAB-godkendt (Registreret Alternativ Behandler). For at bibeholde RAB-godkendelsen, som er et krav fra foreningen Praktiserende Akupunktører og fra Sundhedsstyrelsen, skal man have 48 timers efteruddannelse hvert tredje år. Det betyder spændende kurser med jævne mellemrum og møde med andre akupunktører fra ind- og udland.

Men Anne Mette Riis har også videreuddannet sig i udlandet:

- 2011 var jeg på et 16 dages kursus i Shanghai i Kina sammen med seks andre danskere. Her fulgte vi kinesiske læger på en hospitalsafdeling for akupunktur og hjalp til med behandlingerne af de 700 klienter, som dagligt kom. Det var en stor og meget bekræftende oplevelse, da vi tænkte og behandlede klienterne meget ens på tværs af kultur og sprog.

Om metoden fortæller hun:

- I akupunktur arbejder vi med nåle, som stikkes i forskellige punkter i kroppen. Punkterne udvælges ud fra, hvad klienten har af problemer, men også kombineret med, hvordan pulsene banker i højre og venstre håndled samt, hvordan tungen ser ud.

Om arbejdet i dag fortæller hun, at flere klienter end tidligere kommer på grund af stress og søvnproblemer:

- Her vil pulsene i venstre håndled altid banke hårdt og tungespidsen vil være rød. I maj ser jeg flere klienter, der kommer med allergi, træthed og immunforsvarsproblemer generelt. Her mærker jeg svage puls på højre håndled, og tungen er oftest opsvulmet og belagt. Men flest klienter kommer på grund af smerter - eksempelvis i lænd, nakke, hoved eller skuldre.

Hendes arbejdsuge er tilpas varieret, synes hun, da hun også laver lidt coaching i klinikken samt underviser i Hatha-yoga og mindfulness to aftener om ugen - primært fra september til maj:

- Jeg føler mig privilegeret, da jeg har klinikrum ved min bopæl og kan udnytte min tid maksimalt i løbet af dagen. Nogle klienter fortrækker morgentider, andre eftermiddags- eller aftentider, så jeg har forskellige åbningstider i løbet af ugen.

Jeg brænder for mit arbejde som akupunktør, coach og yogalærer, og tager gerne 20 år mere, siger Anne Mette Riis.

Nærmere på: www.morsoakupunktur.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...