Petra Vestergaard Pedersen fra Hadsund var for ca. 60 år siden elev i Bjergby Friskole

BJERGBY: ”For ca. 60 år siden gik Petra Pedersen på Bjergby Friskole. Hun skrev gækkebreve til veninderne i klassen. Et af de gækkebreve, hun selv fik, kan du se på et af billederne. Om hun gættede afsenderen og fik et påskeæg, melder historien intet om. Måske er der en avisens læsere, der kan svare på det,” har vi tidligere spurgt sammen med Mette Elimar Jensen, der er kunst- og kulturformidler for børn og unge på Museum Mors, som har en større samling af gækkebreve.

Anledningen var statsminister Mette Frederiksens (S) opfordring til at sende gækkebreve, når man nu bør afholde sig fra ret meget komsammen i påsken i år på grund af covid-19-krisen.

Og nu er modtageren af det nævne gækkebrev, Petra Pedersen, fundet.

Petra Vestergaard Pedersen bor i dag i Hadsund, og hun fortæller, at det er hendes tvillingsøster, Ellen Riis, Bjergby, der har gjort hende opmærksom på efterlysningen:

- Det er mig, der har modtaget omtalte gækkebrev for ca. 60 år siden, da jeg var elev i Bjergby Friskole, skriver hun og fortsætter:

- Jeg erindrer ikke, at gækkebrev og påskeæg havde noget med hinanden at gøre. Højst sandsynligt har jeg gættet afsenderen på gækkebrevet, men jeg har så åbenbart ikke fået skrevet navnet på gækkebrevet i stedet for prikkerne. Alle mine gækkebreve har jeg sammen med mine skolebøger og håndarbejder for nogle år tilbage afleveret til Museum Mors.

Petra Vestergaard Pedersen skriver, at hun og hendes søster kan huske, at lavede gækkebreve til klassekammeraterne i februar, når vintergækkerne kom frem af den frosne jord. Gækkebrevene blev pyntet med disse vintergækker.

- I Bjergby Friskole lå gækkebrevene på vores skolebord om morgenen i den første time, hvor vi begyndte med morgensang og fortælling. Selvfølgelig fik læreren også en masse gækkebreve, og de skulle gættes, inden fortællingen kunne begynde. Nogle gange blev det småt med fortælling, for det var da yderst vigtigt at få gættet, hvem afsenderne på gækkebrevene var.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...