GF Forsikring har fået lavet en undersøgelse, der viser, at 38 pct. af nordjyder ikke er klar over denne mulighed - og det kan blive dyrt

NYKØBING: For de færreste bliver det Toscana eller Barcelona, man i år føjer til listen af ferieminder. Det skyldes usikkerheden om sommeren og eftersommeren i forhold til den igangværende coronakrise og de forskellige restriktioner, herunder rejserestriktioner. Til gengæld regner man med, at danskerne i høj grad kommer til at holde ferie herhjemme. Men i andre egne end deres bopæl. Og formentlig ganske mange i et lejet sommerhus.

En ny undersøgelse, som YouGov har lavet for det kundeejede forsikringsselskabet GF Forsikring - med kontorer i bl.a. Nykøbing Mors - viser, at 38 pct. af nordjyderne ikke er klar over, at deres rejseforsikring også kan dække ferier i Danmark. Undersøgelsen er gennemført med 1018 CAWI-interview med danskere i alderen fra 18 år og opefter i perioden 8.-12. april 2020.

Det kan blive en både dyr og ærgerlig affære og ramme ekstraordinært mange i år, mener man hos GF Forsikring:

- Vi har selvsagt fået utrolig mange henvendelser om rejseforsikringens dækning de seneste par måneder, og nu ringer vores kunder også og spørger i forhold til dækning i Danmark, f.eks. hvis det bliver nødvendigt at afbestille et sommerhus, fortæller Per Haulund, skade- og policedirektør hos GF Forsikring.

Hos mange danske forsikringsselskaber kan rejseforsikringen dække både i Danmark og i udlandet. Det gælder også GF’s nyeste rejseforsikring, der dækker erstatningsferie, ødelagte rejsedøgn og tab af ferie for husstanden, hvis ferien må afbestilles. Ved ferier i Danmark gælder det, så længe man har booket mere end tre overnatninger.

Altså: Hvis man kommer til skade eller bliver syg og må droppe resten af ferien i lejet sommerhus eller i lejet campinghytte/-vogn, så kan man få dækket ødelagte feriedøgn og tab af ferie for husstanden. Eller hvis man helt må aflyse og slet ikke kan tage afsted på ferie, f.eks. på grund af sygdom i nærmeste familie, eller fordi man bliver smittet af coronavirussen og syg med covid-19, kan man afbestille og få en erstatningsferie.

- Det er som om, at danskerne instinktivt tænker rejseforsikring i forbindelse med udenlandet, men ikke i relation til at holde ferie herhjemme. Også selv om en eller flere ugers ferie i Danmark nemt kan løbe op i samme pris som en udenlandsferie. Det kan blive dyrt, hvis man bliver nødt til at aflyse ferien i Danmark på grund af sygdom og ikke ved, at man kan få erstatning fra sin rejseforsikring. Så vores anbefaling er helt klart, at man skal kontakte sit forsikringsselskab, hvis man er i tvivl om dækning i Danmark, siger skade- og policedirektøren fra GF Forsikring.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...