mors: Nyt motionsfællesskab

Der er dybest set kun to krav til at komme med i det nye motionsfællesskab i Morsø Cykelklub. Den første betingelse er, at man er en mand. Den anden forudsætning er, at man er i besiddelse af en fungerende mountainbike og en cykelhjelm.

- Hos »Mandfolk på MTB« er det nemlig det sociale, der er i centrum og absolut ikke, hvem der ser bedst ud i tætsiddende cykeltøj, siger Jan Brunhøj Pedersen, Morsø Cykelklub.

I den nystartede aktivitet i Morsø Cykelklub går foreningen målrettet efter at få flere op af sofaen og ud i naturen.

- Vi starter det her, fordi vi tror, mange rundt omkring ønsker at få mere motion, samtidig med, at man nyder et godt fællesskab, siger Jan Brunhøj Pedersen, som også understreger, at den smukke natur på Mors er særdeles velegnet til at cykle i. Ikke mindst Legind Bjerge egner sig til mountainbikekørsel.

- Konceptet passer desuden godt ind i vores forening, som har et stort fokus på opbygning af fællesskaber med plads til alle, påpeger Jan Brunhøj Pedersen.

”Mandfolk på MTB” er et samarbejde mellem Morsø Cykelklub og ”Bevæg dig for livet - cykling”, som i disse år arbejder på at styrke klubberne.

”Bevæg dig for livet« er en fælles vision for DGI og DIF, og idrætsprojekterne støttes desuden af TrygFonden og Nordeafonden.

Men hvad er det ved netop mountainbike, der er så godt - og i sær for mænd måske? Spørger man Martin Wang Hjørngaard fra Bevæg dog for Livet er svaret klar:

- Mountainbike er super godt, hvis man vil i gang med at motionere og man har nogle ekstra kilo. Det er nemt at gå til og perfekt, hvis du vil undgå overbelastninger.

Vi arbejder målrettet på at få flere danskere til at være aktive, og med »Mandfolk på MTB« i Nykøbing hjælper vi Morsø Cykelklub med at implementere et

idrætstilbud, der gør netop det, forklarer Martin Wang Hjørngaard, der er udviklingskonsulent for Bevæg dig for livet - Cykling hos Danmarks Cykle Union.

”Mandfolk på MTB” kører for første gang om formiddagen den 17. marts fra parkeringspladsen ved Jesperhus Blomsterpark. Man mødes ved MTB-tavlen helt nede ved skoven. På Facebookgruppen »Mandfolk på MTB – Morsø Cykelklubben« kan man følge i øvrigt med i holdets aktiviteter.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...