Repertoiret har numre fra den ikke alt for gamle sangskat, bl.a. Bent Fabricius-Bjerre, men også internationale melodier af bl.a. Neil Sedaka, ørehængere som ”Barbara Ann” af Beach Boys, Edelweiss m.fl.

NYKØBING: Fredag aften 21. oktober kan man både lytte til og synge med Håndværkerkoret Nykøbing Mors ved et arrangement i Musikværket på Gasværksvej i Nykøbing. Arrangementet har en efterhånden 15-årig tradition som optakt til Kulturjam - den årlige kulturuge på Mors i efterårsferien, som Kulturelt Samvirke har stået for siden 2007, styret i år af Ellen Philipsen Dahl, Tore Müller og Niels Otto Degn.

Håndværkerkoret er i gang året rundt, fortæller Niels Otto Degn, der er kasserer og selv synger med, både med øveaftener og optrædender inden- og udenøs, ja, også i udlandet, bl.a. var man i foråret i Holland. Der øves hver mandag aften. Koret har en historie, der går helt tilbage til 1874, og 1972 blev det fusioneret med arbejderkoret Enigheden. Medlemmerne udgøres af forholdsvis modne mænd fra Mors, Thy, Salling og Fur - i alt en halvt hundred stykker og faktisk flere landmænd end håndværkere. Der er talrige 25-års-jubilarer i koret og en enkelt 60-års-jubilar. Koret har siden 2005 været ledet af Anja Brejner Højgaard.

Til aftenen, som kaldes ”Lyt og syng med Håndværkerkoret”, har dette forberedt et repertoire med numre fra den ikke alt for gamle sangskat, som Niels Otto Degn udtrykker det, bl.a. Bent Fabricius-Bjerre, men også internationale melodier af bl.a. Neil Sedaka, ørehængere som ”Barbara Ann” af Beach Boys, Edelweiss m.fl. I fællessangafdelingen står det fortrinvis på danske sange, som de allerfleste kender - måske kommer der en enkelt udfordring. Men kan man, siger Degn, lide at synge, bliver der rig lejlighed til at få stemme på gled.

Nærmere på hjemmesiderne: www.kulturjam.dk og www.haandvaerkerkoret.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...