Nyt hæfte fortæller både om det ny teater og de forgangne 30 år siden starten - ideen blev født allerede 1982

NYKØBING: Indledningsvis hedder det i det hæfte, Limfjordsteatret har udsendt, dels i anledning af den officielle indvielse af det ny teaterhus på Limfjordsvej, dels i anledning af teatrets 30-års-fødselsdag, i en artikel med direktør Henrik Tvarnø, A. P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal:

”Vi har fået helt usædvanlig meget for pengene på Mors. Opførelsen af Limfjordsteatret er noget, vi kommer til at bruge som eksempel rundt omkring.”

Fonden er hovedsponsor på det ny teater og grundlæggende medstifter. Og fonden har ligesom Færchfonden og Morsø Kommune siddet med i styregruppen for byggeriet sammen med Gitta Malling, teaterleder på Limfjordsteatret og direktør for Limfjordsteatrets Byggefond, Jørgen Madsen, der både er formand for teatret og byggefonden, og Kim Fast Jensen, der er teknisk chef på teatret.

Gitta Malling byder i hæftet velkommen til det ny teater.

Og i en gennemgang kan man læse historien om dengang helt tilbage i 1982, hvor en gruppe lokale ildsjæle satte sig for, at Mors skulle have et egnsteater, og blev så realiseret 1989 som egnsteater for hele det daværende Viborg Amt - med den første teaterleder Gunnar Roses vision om et forsamlingshusteater.

Det betød et teatersetup, som kun krævede en sal på syv gange 13 meter og en loftshøjde på tre meter. På den måde blev Limfjordsteatret noget helt særligt, og det besøgte de følgende år rigtig mange lokale forsamlingshuse rundt om i amtet og udenfor.

Mellem Rose og Malling var Michael Mandsdotter teaterleder 1998-2001, og han noteres for at have startet samarbejdet med Morsø Gymnasium, som har udviklet sig til både gymnasiets teaterlinje og placeringen af det ny teater ved gymnasiet og de øvrige uddannelsesinstitutioner m.v.

Mere på teatrets hjemmeside: www.limfjordsteatret.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...